懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人遲過預產期先至生第一胎呀?

有無人遲過預產期先至生第一胎呀?咁要遲幾耐先會安排催生呢?

大宅

Re: 有無人遲過預產期先至生第一胎呀?

若你到預產期都仲未生,健康院會比一文件袋你,佢地話最遲一星期未出,就要自己入院,咁就要催生,我個大女就係遲左一星期都未出,要我自己走入去! :evil: :evil:
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

複式洋房

我第一胎遲了一天, 今胎仍未知道. 不過有人說過如果第一胎遲, 第二胎會遲.
[

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

idaandho,

我想問你係邊間醫院生大女架? 真係自己走去催生呀...真係有d古怪咁。

idaandho 寫道:
若你到預產期都仲未生,健康院會比一文件袋你,佢地話最遲一星期未出,就要自己入院,咁就要催生,我個大女就係遲左一星期都未出,要我自己走入去! :evil: :evil:

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你地係用計日子做來計算預產期or 用ultra sound bb的size 來計呀? 2個日子相差2星期, 都唔知用邊個日子作準好? 有什麼意見呀?

大宅

我生大女時, 私家e生既計算就係1月6日, 而政府 就1月15日, 最後, 我生亞女係1月21日,

因為我係政府生, 佢地既計算係預產期1星期後都無動靜, 就要入院, 不過我剛7天就自己作動, 所以就沒有催生啦

而我係因為季經既, 所以私家同政府都係依超聲波來計我既預產期...

別墅

私家醫生計預產期是計9個月2星期,
政府計10個月..
我個仔較預產期遲7日出世,但一早見紅.下午醫生HELP 我
穿水...才現身

大宅

erikalo,

醫生有無同你講, 催生有邊幾種方法呀?
另外,請問咩野係季經呢?

伯爵府

我遲左4天.醫生見我都開左2度及見紅就幫我打摧生針及穿水.

首頁

尾頁

跳至