自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

若發覺找少了四塊錢, 半小時後妳會回頭去理論嗎?

一大早, 七點多先往麥當勞買食物, 取了食物和找回的錢往別處去買其它的, 才發覺麥當勞的職員把一塊錢當作五塊錢找給妳, 相隔半小時, 妳會回頭去理論嗎?

今早我也往麥當勞買早餐, 就發現隔壁的女人為了以上事情在理論, 最後經理免得煩, 就找給她.

大宅

Re: 若發覺找少了四塊錢, 半小時後妳會回頭去理論嗎?

唔會.d人會話白撞,如果有咁情況我會小心d

民房

我都係甘諗, 再專登走返轉頭, 個路程的時間都吾止四元了 只好提自已下次睇清楚

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

斯琴高娃 寫道:
我都係甘諗, 再專登走返轉頭, 個路程的時間都吾止四元了 只好提自已下次睇清楚

Agree.. :wink:

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今次算啦! 好難追番架啦!
下次去買野找續要當面睇睇!
有問題即時出聲!:idea:

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

其實唔係架..... 如果你有時間就可以叫佢地 check 機, 收銀按一制就會有條數出黎做左幾錢生意, 加埋 d cash follow 就知道 o岩 唔
o岩架啦... 有一次我去百佳都係咁, 個女人唔記比左幾多錢, 因為本比大紙後尾佢就話要比細紙, 換來換去個收銀都唔知自己 o岩 唔
o岩, 又怕找錯錢比個女人(因為佢地唔 o岩 數少左要佢地填番), 跟住收銀就點收銀機數, 就 check 到 o岩 唔 o岩......

monmon616 寫道:
今次算啦! 好難追番架啦!
下次去買野找續要當面睇睇!
有問題即時出聲!:idea:

子爵府

唔會

大宅

no
~ Kayee & KK ~

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

no, 因為我每次會睇清楚, 費時煩
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

唔會

大宅

若係即時知道就幾毫子都會問,但過左半小時就唔會

但10+年前,我試過係去"麥"記就俾個收銀找少左$90,仲要係即時講,但個收銀居然話唔記得,我咪等佢check機,最後佢都俾返我,但到現在都好嬲,點會$10紙同$100紙都分唔到,都唔知佢無帶個腦返工定咁白痴想摶我唔記得/唔好意思出聲
該用戶已被刪除

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我唔會囉!找錢的時候自己要睇清楚嘛。
一個早上咁多人去麥記,
人地點記得晒D客人邊個打邊個呢?
人人埋去要佢停counter來check機,
佢地仲使做生意既?

大宅

半小時後, 隔左咁耐唔會啦.

首頁

尾頁

跳至