跳至

首頁

尾頁

大宅

05年3月媽媽會-10月31號(你覺得你個臭B有乜過人之處?)入黎呢到傾啦

如題

大宅

Re: 05年3月媽媽會-10月31號(你覺得你個臭B有乜過人之處?)入黎呢到傾啦

[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_26.gif[/img]~早~早~早~晨呀! 嘩...今早好鬼凍呀, 我著小左衫添, 今晚收工都唔知點搞, 凍C我喇~

大宅

Re: 05年3月媽媽會-10月31號(你覺得你個臭B有乜過人之處?)入黎呢到傾啦

Hugo39週出世, 我覺得佢矮過人, 出世時得49cm
我好驚佢係矮仔呀~

別墅

Kelda 一出世, 她的過一次處已眾所周知...............就係發軍氣啦, 係醫院的bb房永遠喊得最大聲, 隔住塊玻璃都聽得到, 姑娘講得好好聽, 話佢好有性格, 掂下都發脾氣, 而家就八個月啦, 發脾氣時仲弓橋踢腳.........唉! 有排教! :cry:

[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Karl仔 38周1 出世, 出世時3.95kgs, 不過都係得49cm, 而家就好高了, 他比其他7個月大既 bb 高半個頭左右啦. 所以,不用擔心的.

Karl仔 就一個好懶訓既人, 佢訓著左時, 連打雷都唔醒. 佢成日7時左右食完粥粥 或 飲左奶奶後, 到10時就一定訓著, 成日要我整醒佢飲奶奶, 一嘈佢訓覺就大件事啦!!! 就係喊及叫到唔收口..... 但係如果11時唔比佢飲奶奶, 佢就深夜4時喊住要飲啦.

如果佢唔鍾意食既野, 開頭就食一啖就含住係個口到 "bu bu bu" 咁噴出來, 如果, 再餵比佢食, 佢就扮嘔, 有時扮下扮下嘔之後, 就真係嘔晒出來, 比佢氣死.

Kikokikovenus 寫道:
Hugo39週出世, 我覺得佢矮過人, 出世時得49cm
我好驚佢係矮仔呀~

伯爵府

我塱塱的過人之處丫...........佢有咩最激心我真係吾洗諗架....佢最勁係對腳,佢識得用對腳夾玩具,好準架

大宅

今日天氣女郎唔見左?
肥浚媽你去左邊??? 你去左換身份証呀?

複式洋房

Aidan仔的過人之處。。。一個字。。。。。肥。
一個月沒磅過﹐吾知而家幾磅﹐但6個月時磅已經有24磅﹐相信而家應該有25-26磅。

szeszes 話:
""如果佢唔鍾意食既野, 開頭就食一啖就含住係個口到 "bu bu bu" 咁噴出來, 如果, 再餵比佢食, 佢就扮嘔, ""

Aidan仔都係呀﹗同埋佢哭倆下就會哭到扯晒氣﹐吾知重以為佢哭左好耐添﹗

大宅

Aidan媽,
你係咪唔駛返工嫁? 好見你都好晏先上黎~~

複式洋房

就係要返工先吾得閑﹐我而家係一路食飯﹐一路上網架﹗

大宅

嘩...你都好嘆姐...2:30pm仲食緊飯? longlunch

別墅

各位午安, 我個囝過人之處就係哭聲震天, 同埋扮喊好真囉, 眼淚都出動埋架.

大宅

拿..我喺LEE度總結一下啦~

Hugo矮過人(出世時49cm)
Kelda有性格過人(喊得好大聲)
Karl爛瞓過人(打雷都唔醒)
塱塱對腳仔勁過人(夾玩具好準)
Aidan肥過人(依家可能有25-26磅)
學林喊得大聲過人(扮喊時連眼淚都出動埋)

大宅

其實我樂怡臭豬都無咩過人之處喎!不過記得佢出世同其他BB

大宅

拿..我喺LEE度總結一下啦~

我朗朗過人之處 - 好長(尤其是對腳)
佢而家著緊90號既"甲"衣, 衫袖會好長, 但褲腳就啱啱好. 如果著80號既"甲"衣就會衫袖啱, 但褲腳就變4個骨.

大宅

我臭b呢幾晚半夜又扭計喇! 由星期四到尋晚都係咁, 晚晚都係半夜兩點幾扭, 一個鐘醒幾次, 3點幾抱到4點幾等佢訓"lum"先放低佢, 6點幾又醒. 但我老公同佢訓果晚(星期六)佢又冇扭喎! 唸唸下星期六果晚因為有朋友來屋企坐要趕住落街食飯, 所以7點幾"娜娜臨"比奶佢食, 佢食左5安半, 我驚佢唔夠飽9點幾又比大半碗糊仔佢食, 之後11點幾又比4安奶+糊仔, 果晚就一覺訓天光. 唔通佢開始唔夠食?

大宅

Hellomimi112 寫道:
我臭b呢幾晚半夜又扭計喇! 由星期四到尋晚都係咁, 晚晚都係半夜兩點幾扭, 一個鐘醒幾次, 3點幾抱到4點幾等佢訓"lum"先放低佢, 6點幾又醒. 但我老公同佢訓果晚(星期六)佢又冇扭喎! 唸唸下星期六果晚因為有朋友來屋企坐要趕住落街食飯, 所以7點幾"娜娜臨"比奶佢食, 佢食左5安半, 我驚佢唔夠飽9點幾又比大半碗糊仔佢食, 之後11點幾又比4安奶+糊仔, 果晚就一覺訓天光. 唔通佢開始唔夠食?

咁睇黎好可能佢真係唔夠飽, 你叫99加多D份量比佢吖..睇睇仲會唔會扭扭

大宅

拿..我又喺LEE度總結一下啦~

樂怡喊得大聲過人(嘈住隔離冇得瞓)
朗朗對腳仔長過人(著80碼褲仔吊晒腳)

大宅

[quote]
Hellomimi112 寫道:

咁睇黎好可能佢真係唔夠飽, 你叫99加多D份量比佢吖..睇睇仲會唔會扭扭 [/quote]

唉~ 衰就衰左佢一次過唔食得多攞! 我果日誤打誤撞夜晚每兩個鐘比佢食一次佢反而食得到. +上佢好似又"吽"緊牙仔唔係幾舒服, 總之半夜就特別扭. (日頭又冇野喎!) :-(

大宅

咁可能佢吽牙仔牙肉痛啩...所以唔可以一次過食多D~

Hugo呢幾晚咪又係衰豬! 晚晚喊醒跟住要扭個工人抱佢~唉! 本來都想通左嫁喇, 佢又再一次令我唔開心!!
我已經好比心機湊佢, 抱佢瞓~硬係唔知點解, 唔肯比我抱瞓 有時真係唔係幾開心ga~

首頁

尾頁

跳至