嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB每晚都喊醒

我BB差不多9個月,最近這個星期,每晚也會哭醒,佢首先反轉身,之後就坐係度,合埋眼不停喊,大約哭15mins才收聲,之後才睡番,最隔2-3個鐘又重覆以上事情,我己餵了佢食保嬰丹,但白天佢就好正常。

想請教你們點解會咁? 同可以點幫佢睡得好D。謝謝!

別墅

Re: BB每晚都喊醒

我個女果時都係咁,真係冇原因架,久不久就會失常一次,但大個d,情況就會好d,佢現在已2yrs8mths 啦,放心啦,應該是過度期嚟啫
:lol:

複式洋房

aeiou1234,

好驚呀!我BB依家先9mths,要去到2yrs先正常,呢個過渡期都好漫長呀。 :-( :-( :-( :-( :-( :-(

複式洋房

不用怕,我个女1歲半時都係咁,may be 發惡夢,don't worry,醒咗咪抱吓錫吓,有番安全感便不再哭了。

水晶宮

我個女都一樣, 最初訓得好好, 到半夜每2個鐘就醒一次, 不停哭, 以前工人拍吓佢就訓返, 現在抱起佢都唔得, 推開工人, 工人放落床, 佢哭完又訓返, 都幾辛苦, 但係都唔知點解

洋房

原來有咁多人的bb都是這樣!我bb大慨由7個月至現在11個月,每晚都是這樣,主要都是俾奶咀,有時情况嚴重,便給她飲水會較好。最初以為唔夠飽,發惡夢等等,但又無理由晚晚都係咁,有什麽解救???

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個女早排都係無啦啦半夜喊醒(持續幾星期)最慘又唔係肚餓都唔知嘜事(日頭又無事禾)噤我就去''余仁生''買''珍朱抹''比她食之後就好少再有半夜喊醒喇(唔知關唔關事)

大宅

我囡囡2個月前都試過, 停咗個幾月. 最近又晚晚2點幾喊醒(bb是在我房的bb床), 有時自己抱抱唱吓歌仔便收聲, 有時佢要找工人抱, 一抱就收晒聲! 最厲害是前日, 一晚喊了4次, 其中一次找工人, 其餘都是我自己攪, 好彩第二日是星期日, 如果唔係仲要返工都幾辛苦. :-(

民房

我個女都係O甘,成家無覺好訓.

複式洋房

我個女都係咁,,,,真係唔知可以點做.....只知道自己好想訓,每晚冧訓都望佢唔好喊,唔係我第日返工就....

複式洋房

我個女以家三歲幾都係敢,我發覺時間係無關係呢,我同我老公,由佢出世大家都安慰自己到半歲就唔會架la,點知都係一點三點五點,半歲就望一歲.......到一歲就望二歲.......到以家,,,,唉.......自係望佢今晚唔好喊咋

aeiou1234,

好驚呀!我BB依家先9mths,要去到2yrs先正常,呢個過渡期都好漫長呀。

等待驗證會員

我b仔1yr, 瞓佢張床仔就實喊醒, 可能要揾人, 因為如果同我瞓就一覺瞓到天光
]

首頁

尾頁

跳至