跳至

首頁

尾頁

別墅

27週先黎傷風咳, 好驚呀!

昨天早上發現自己病了, 整日喉嚨痛及流鼻水.....感覺倒阿B在肚內跳下跳下, 不知是否也在咳及打噴嚏呢?
好辛苦打算今日去睇醫生, 但又要食藥......好擔心會影響倒阿B呀........
真係無用, 竟然中招.......嗚嗚 :-(

男爵府

Re: 27週先黎傷風咳, 好驚呀!

我五月時同今個月初都感冒。

上次自己好番,唔駛食藥,不過月初呢次就唔得,要食哂成包傷風藥先好。

你唔好唔食藥呀,我覺得近期D菌勁左,你唔食藥拖住拖住仲更加影響阿 B 囉。

你記得出入帶口罩喎

伯爵府

fongbau...都27週囉,藥物對bb唔會有咩影響la~~! 食左藥快d好番仲好,唔係d病菌對bb仲唔好呀~~!!

take care!!!!
fongbau 寫道:
昨天早上發現自己病了, 整日喉嚨痛及流鼻水.....感覺倒阿B在肚內跳下跳下, 不知是否也在咳及打噴嚏呢?
好辛苦打算今日去睇醫生, 但又要食藥......好擔心會影響倒阿B呀........
真係無用, 竟然中招.......嗚嗚 :-(

大宅

你同醫生講清楚有左bb
佢地會就住開藥架~
唔使驚會影響到bb

而家個個都驚流感同禽流感大爆發
快d 養好身子做足準備到時無咁易中招好過啦~

大宅

fongbau,

我都有喉嚨痛,咳及鼻塞, 我叫醫生開藥, 佢話小小感冒, 不用食藥, 休息多的及飲多的水. 佢話就算開藥都無大作用, 自己好返就最好喎 !

fongbau 寫道:
真係無用, 竟然中招.......嗚嗚

別墅

已經看了醫生, 雖然真的不想吃藥, 但為免拖住病情搞到d細菌越來越頑強, 都唯有食!
醫生是婦產科, 說藥物不會對阿b有影響, 但聽見她說阿b不會在肚內打噴嚏, 只會跟你一起病這句說話.....就心都嗡埋喇.

多謝各位關心!
該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

fongbau

都唔駛太擔心,況且而家都二十七周,藥物對bb沒有太大影

男爵府

我呢兩日都病左, 今晚仲有少少燒, 都要去睇住普通科先, 因為而家咁夜都無得睇婦科, 都唔知聽日返唔返工好, 四周既同事都病緊. :cry:

男爵府

梗係請病假啦,流感肆虐呀,保重身體

大宅

我都係上星期傷風, 不過唔係感冒, 淨係鼻塞同埋流鼻水,
應該係唔夠訓囉, 不過隱陣起見都係睇左醫生(婦科),
醫生開d 冇 抗生素既藥俾我食, 自己又訓多d, 已經好左
好多了 ! 總之唔駛驚食藥會影響bb, 唔食至有影響呀 !
<< 今晚開始仲會轉涼添, 各位靚媽要保重身體啦 >>

男爵府

醫生都無開抗生素比我, 只係比左 d退燒藥, 同一d止咳藥比我, 我諗住旁身, 傷風無所謂, 最怕發燒. 真係好猶疑聽日請唔請假, 因為星期一出唔到聲已經請左一日.

首頁

尾頁

跳至