自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

想買畢業袍

我有個同事女兒大學畢業, 今星期行禮, 件袍要下星期六還,
但佢細仔月尾英國又畢業,想一對仔女一齊著袍影, 佢個女間
大學,借又無,買又無,想問吓大家知唔知邊處有得買. 或者租.
[img]C:\Documents and Settings\Shirley\My Documents\My Pictures\MSN圖片 BG001

別墅

Re: 想買畢業袍

各位媽咪: 有無資料呀 !
[img]C:\Documents and Settings\Shirley\My Documents\My Pictures\MSN圖片 BG001

珍珠宮

畀面勳章

你等多陣啦!我問緊個朋友呀!他博士畢業(HKU),在香港訂做了一套畢業袍。

我知道中環都有一間,一套約$2,000。我問緊詳細地址!

複式洋房

中環士丹利街樓上tailor專做畢業袍, 要問下你間u佢地有無款, 不過佢地都知好多外國u既款式, 如只係買黑袍就容易d, 約$300-400, 我上次見過有人color print 比佢地照圖做, 不過電話地址係屋企, 聽日比你, ok??

別墅

由 Teresa 於 2005-10-31 12:25:42

你等多陣啦!我問緊個朋友呀!他博士畢業(HKU),在香港訂做了一套畢業袍。

我知道中環都有一間,一套約$2,000。我問緊詳細地址!

唔該晒 等你.

別墅

唔該晒 , 係黑袍 有一條長黃帶, 我等你.
miriammami 寫道:
中環士丹利街樓上tailor專做畢業袍, 要問下你間u佢地有無款, 不過佢地都知好多外國u既款式, 如只係買黑袍就容易d, 約$300-400, 我上次見過有人color print 比佢地照圖做, 不過電話地址係屋企, 聽日比你, ok??

伯爵府

2020勳章

如果你朋友想去影樓影合家福相既,就咁去d studio影都有袍包埋呀啦..
唔好點評我

珍珠宮

畀面勳章

你好嗎 寫道:
如果你朋友想去影樓影合家福相既,就咁去d studio影都有袍包埋呀啦..

不可以用影樓的畢業袍的,因爲每間University的畢業袍都有不用格式,而每個faculty/degree也有不同粗幼顔色的條子,所以一定要夾返畢業大學的式樣。

Cary,

我朋友手頭上沒有訂做畢業袍那公司的資料,要今晚放工回家後check.

複式洋房

You may try

AH YAU TAILOR
RM. 602, CONWELL HOUSE
34-38 STANLEY STREET
CENTRAL
MR YAU FOOK HING
Tel: 2522 9823

Professional for HK University's 畢業袍 tailor.

別墅

我朋友唔係去影樓影, 係等月尾亞仔畢業, 觀禮時兩姐弟一齊影.
你好嗎 寫道:

別墅

tks Teresa

別墅

tks 唔該晒.
ET 寫道:
You may try

CENTRAL

Professional for HK University's 畢業袍 tailor.

複式洋房

我果間係ET所講的那間,

我上次買黑袍, 英國U, 有價講.

ET 寫道:
You may try

CENTRAL

珍珠宮

畀面勳章

cary,

我朋友做畢業袍o個間都係呢間.

miriammami,

你講價之後幾多錢呀? 會唔會Bachelor既就平d, Doctorate既就貴d?

男爵府

每間院校都會有一、兩間造開、訂開o既公司專造或訂畢業袍,問下o的學生代表應該會知。

複式洋房

Teresa,
係bachelor, 只買黑袍就平, 約3百幾, 最初電話報價4百幾, 因有同學做過知價, 最後都有平, 其他野都係英國買, 加起上黎都同你朋友差不多$$.

Josa,
Hi! 我仲未羅到d碟, 有再call你. :-P

別墅

我打去問過價了 , 唔該晒.
miriammami 寫道:
我果間係ET所講的那間,

我上次買黑袍, 英國U, 有價講.

[quote]
ET 寫道:
You may try

CENTRAL

[/quote]

別墅

問過學校, 學校話我會代買.
學生代表就話唔知.
Josa 寫道:
每間院校都會有一、兩間造開、訂開o既公司專造或訂畢業袍,問下o的學生代表應該會知。

別墅

我問過, 佢話要一套三件, 要收八百幾, 原來可以單買黑袍,
我再打去問吓先
tks.Teresa, miriammami

首頁

尾頁

跳至