自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教做 shipping 的媽咪..

請問如果用木卡板或者用木箱裝貨上大陸係咪有一份"木質包裝證明"架? 可以給我炒考嗎? 請指教?!

別墅

Re: 請教做 shipping 的媽咪..

尼份野唔係要係中檢上面申請架咩?
看得起肩膀,放得低重擔!大家活在快樂中 :-) 開心係成功0既開始 :cheeze:

等待驗證會員

係呀.. 要俾$200去申請....

侯爵府

中國檢驗有限公司 - 25663216 打去問下la

男爵府

原來要去中檢申請, 咁我打電話去問下先, 唔該晒各位!

別墅

check pm
[img]C:\Documents and Settings\Shirley\My Documents\My Pictures\MSN圖片 BG001

大宅

WENDY

請問d貨出口邊個國家,美國好似唔比入口用木板制造包裝物資

男爵府

WENDY,

"木質包裝證明" 要唔要提供係視乎
1) 入口地是否歐盟&東南亞, 如是就要
2) 入口地是否已在當地做0左薰蒸並將正本薰蒸証寄0左俾你, 如果係唔駛在HKG再做. 如果入口地無做薰蒸先要0係HKG做薰蒸殺蟲.

如果你要殺蟲公司資料, 可PM 我.

男爵府

多謝各位的幫忙, 我D貨係由泰國黎架! 問過中檢話唔洗喎, 唔該晒各位!

首頁

尾頁

跳至