跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下lee度0既bb而家食緊咩奶粉?

本來我bb食金裝s26
但好似出左好多粒粒
醫生話應該同奶粉無咩關係
但叫我可以試試s26HA(低敏)

今日去屈人氏睇
又唔見有s26HA,見得能恩HA
所以買左來試,唔知好唔好

因為育嬰園會提供安嬰兒,
其實都想轉,但又唔知會唔會又敏感

想問下lee度d bb食開咩奶粉
同埋效果點?
又有無人係食食下轉呢?thx~

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 想問下lee度0既bb而家食緊咩奶粉?

我個仔食金裝s26, 完全夾到, 只係冇想像中食肥人, 因為佢只係中碼b only. 轉過2餐日本和光堂細仔比佢, 佢都肯食, 雖然d 味冇 s26咁甜, 但和光堂好香嫁, 但99話既然食 s26 冇乜問題就唔好轉住, 最多比心機湊下, 睇下會唔會再肥肥白白d

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

我bb食和光堂, d 臭臭好靚, 黃色, 每天一 ~ 二次, 皮膚好白淨, 無熱氣, bb 都好吸收, 一路都重得唔錯
[img=500,400][/img]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我阿仔都係S26,不過佢無咩問題,幾好喎。
你有無試過煲開奶茶俾你飲下,會好d,無咁熱氣架!

大宅

>moony
上個星期帶bb去做for育嬰園0既body check
有成15磅.......同埋好似幾敏感
我好驚佢一路食s26會重到不可收拾

moonychan 寫道:
我個仔食金裝s26, 完全夾到, 只係冇想像中食肥人, 因為佢只係中碼b only. 轉過2餐日本和光堂細仔比佢, 佢都肯食, 雖然d 味冇 s26咁甜, 但和光堂好香嫁, 但99話既然食 s26 冇乜問題就唔好轉住, 最多比心機湊下, 睇下會唔會再肥肥白白d

大宅

>miu miu
哦~~~咁你bb而家幾重呀~
我驚囝囝大重咋 :-(

大宅

>haileymama
因為我懶呀
都係我媽咪煲過一之咁大把咋
你囝囝幾耐飲一次開奶茶架?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我都煲過一次開奶茶比BB, 但唔覺佢開胃左, 係咪要連續飲幾次先有效??

我BB而家食5安咋, 所以我餐餐煲米水開比佢, 雖然有人話會影響奶粉既乜乜維他命, 但以前既BB都係咁樣食大, 我諗唔係太大問題.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

doll
bb出世 時3.47kgs, 一個月4.5kgs, 二個月5.3kgs, 現在就唔知呀
[img=500,400][/img]

伯爵府

好媽媽勳章

我bb食美素力,一開始就食佢,見佢d便便都ok,所以無轉到...平均每個 月重2磅.

大宅

熱血勳章 醒目開學勳章

bb食S26Gold, 出世 7lb6oz, 2個月12lb,而家因為無磅唔知道幾重

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

doll:
我隔兩個禮拜就煲一次,我係貪佢清熱氣同去下漬。

禁止訪問

大宅

我阿仔食安嬰兒, 其實我都冇乜研究d 奶粉係咩價錢咩成份, 一心諗住餵人奶, 點知..... 唉..... :-( :-( :-( 我d朋友大部份都係食安嬰兒咁我咪又比阿仔食lor, so far 佢都ok, 日日都有一大pat 便便, 一路都係中碼b, 下星期打3個月o既針就知佢幾重...

大宅

我bb的腸胃一般, 2天才有一次大便
所以我係bb半個月大時, 轉食了森永
我係問過d日本人才決定食的,
現在bb都食6至7oz, 一天五餐, 中碼b

侯爵府

我囡囡一出世就食s26, 係醫院聽其他媽咪講, 話食s26會食到個bb會好肥. 不過我個囡囡又冇超重現象出現. 但由於我陀佢果時飲唔到奶, 所以佢唔係一個白淨bb. 我想同佢轉食其他奶粉, 成日覺得其他嘅會令bb食咗白d.

首頁

尾頁

跳至