意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 92|主題: 39196

跳至
我舅父帶埋2 奶 + 個仔??

子爵府

國民生產總值:13136

2019新春慶豚圓 2019勳章

我舅父帶埋2 奶 + 個仔??

事緣我舅母見到我媽媽說,他們結婚已經13年, 當時自己33歲, 知道我舅父好喜歡小朋友, 可惜一路都沒有, 舅父是中港司機, 在上星期, 居然帶埋個2 奶 + 個仔返來, 說自己一時醉酒, 搞出個仔, 佢其實只想要仔, 唔打算要個女人, 佢要舅母,我舅母已經46了, 佢問我媽媽意見, 我媽媽說2 公婆的事, 我都幫唔到妳, 妳自己考慮點處理, 我舅母說自己都好理志, 如果佢要2 奶, 佢一定離婚, 然後找第2 個, 言語中其實仍愛我舅父, 我就和媽媽說, 根本舅父摸清舅母的性格, 我只覺得佢同個大陸女人沒有正式結婚, 個仔可否跟佢爸爸, 來香港生活, 我怕佢欺騙我舅母假離婚, 然後同個女人結婚咋. :evil: :evil: :evil:

男爵府

國民生產總值:5206

Re: 我舅父帶埋2 奶 + 個仔??

我反而在想, 佢想享齊人之福多d!

子爵府

其實我一知佢做中港司機, 我都知道遲早, 我覺得舅母都一早知, 只不過唔煮到埋來, 才逃避 :-x

大宅

國民生產總值:1148

李吳知道 寫道:
我反而在想, 佢想享齊人之福多d!

AGREE

男爵府

國民生產總值:5206

其實你舅母根本進退兩難!
佢可以唔比個2奶and仔"入門"咩? 如果可以, 個老公就唔會咁大膽啦!
如果佢比個2奶and仔"入門", 將會變成佢地個工人, 而且極度痛苦添!! 自己老公晚晚過左隔離房唔心痛嗎?!
如果只比個仔"入門", 佢老公真係會同個女人斷絕來往嗎? 佢又可以點証實?? 而且個女心會輕易送個仔比人嗎??

不如叫你舅父唔好咁屎忽鬼, 出左事就射波比女人啦!!!

子爵府

不如叫你舅父唔好咁屎忽鬼, 出左事就射波比女人啦!!!

, 真是, 我估佢都是費是暪, 連諗計暪都懶, 看死舅母飛唔走

洋房

國民生產總值:355

我係你舅母會極度心傷,但最好問番個男人自己有無諗過點樣收拾個爛攤子,最終你舅母千萬不要妥協於對她不公平的待遇下。

翡翠宮

國民生產總值:76971

我都覺得你舅父想享齊人之福多d, 老實講佢咁坦白同你舅母講得兩個原因, 一係要你舅母接受, 反正個二奶唔會成日落到黎, 二係想你舅母自己做決定去定留 呢種咁既男人真係唔使肯呀

子爵府

國民生產總值:10073

你舅父都唔覺得自己有唔

翡翠宮

會, 只要佢舅父一上大陸就會一會佢點解唔比個仔跟佢呀, 咪當比左個工人同佢湊仔何樂而不為 [quote]
wingmonly 寫道:
你舅父都唔覺得自己有唔

子爵府

女人是心軟的動物, 舅父說佢一直好內久, 欺騙左舅母4 年, 是佢一時之錯, 一直都覺得對佢唔住, 希望佢明白, 佢打算要仔唔要個女人, 都唔知真定假, 我舅母說個細佬一D都唔似舅父, 問舅父就死說係佢的, 可能舅母亦因為自己唔能夠為佢有一兒半女而心軟 :-( :-(

子爵府

之但係D大陸女人鬼咁陰濕…會唔會鋪定條後路落重藥…到時一腳踼開阿舅母呢?

子爵府

唔知真定假, 我同事3年前說過, 大陸D女人幫人生仔, 仔就2 萬, 囡就6 萬, 而仔就一定俾男人, 囡就跟女人.

可惜個女人找錯男人, 我舅父是窮光蛋

子爵府

D大陸女人當香港身為份証係寶咁…踢走舅母之後重唔得米咩…駛理你e家有冇錢

子爵府

wingmonly 寫道:
D大陸女人當香港身為份証係寶咁…踢走舅母之後重唔得米咩…駛理你e家有冇錢

又係喎

男爵府

國民生產總值:6296

凈係接個仔返黎咪得囉,咁得唔得架?

子爵府

crystaltochan 寫道:
凈係接個仔返黎咪得囉,咁得唔得架?

其實這個係對如果舅母唔想離婚, 及舅父想要小孩的最好方法, 但舅母就是要難過的人, 而個女人就是受害人, 男人就是得益的人, 小朋友是無辜的人

翡翠宮

你舅母話個仔唔似你舅父叫佢驗下dna先啦, 一陣同人養便宜仔就無謂啦 :tongue:

子爵府

ringoivy 寫道:
你舅母話個仔唔似你舅父叫佢驗下dna先啦, 一陣同人養便宜仔就無謂啦 :tongue:

真是有講架, 但有問題要搞, 因為個女人在度, 我估這個是好大機會做的

翡翠宮

咁叫你舅母同舅父快d做野啦, 驗左係你舅父個仔先再重詳計議要仔唔要乸

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.