產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

好擔心

今日胎動好似少咗,咁點算? :-(

大宅

Re: 好擔心

你幾多週呀?
少o左幾多次到呀?
有冇食過d哂咩呀?

大宅

好媽媽勳章

如果唔係少左太多既話可能係佢休息下jei,如果持續係咁就要即刻去睇醫生喇!!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我早兩日都比較郁少咗, 間唔中只有輕微咁郁.
可能佢嗰日比較靜呱
但今日就郁得好勁

大宅

未夠32週的話
只要keep住侍每日都有郁就ok架喇
多與少唔係問題
因為我睇書講有時d bb面向左我地既脊骨而郁
我地未必feel到架~ 因為佢仲細嘛~

32週之後就要數住喇
12個小時最少要郁10次先算正常
因為32週時bb已經大隻左
無乜位比佢轉黎轉去
所以佢點郁我地都應該feel到架~

大宅

我上2個星期有2日好似都無咩feel到bb動,正諗住去睇醫生,跟住又feel到bb動喇,依家佢仲好活躍添! 我諗可能同上2個星期個人好攰有關掛!
你唔使甘擔心,放鬆d休息多d,媽媽憂慮bb feel到嫁!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

別墅

多謝各位媽媽,昨天下午,我專登播放音樂給bb聽,佢又郁番!我現在放心了

複式洋房

播咩音樂比bb聽?
播古典音樂work 唔 work?
因我覺得古典音樂好悶, bb會唔會鍾意聽..
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

別墅

我播了莫札特的古典音樂佢聽,其實bb點會覺得悶,只是自己覺得悶,但為了bb,無計!

首頁

尾頁

跳至