意見反饋
義工
跳至
[2006年] 胎動

別墅

國民生產總值:858

胎動

Since 29 weeks, my B moves very vigorously and very frequently, nearly 震 or cause my tummy to distort to one side. Sometimes, quite painful gah!!

Maybe he resembles my husband, who is 無時停.

Didn't check US at last check-up. Therefore, did not know his size and pounds. Doc never told me. Will check with her next time to see if mine is a big BB.
:mrgreen:

大宅

國民生產總值:1206

Re: 胎動

我有時訓係床睇書
小休時放本書係肚面
個百厭星會係咁踢
踢到本書都跌落黎架~
卡卡~~~

伯爵府

國民生產總值:18262

lazymama...我都試過,bb踢我本書,不過未至於踢到踢落地~!!!
lazymama 寫道:
我有時訓係床睇書
小休時放本書係肚面
個百厭星會係咁踢
踢到本書都跌落黎架~
卡卡~~~

男爵府

國民生產總值:9425

2019新春慶豚圓 2019勳章

咁勁

我有時訓係床睇書
小休時放本書係肚面
個百厭星會係咁踢
踢到本書都跌落黎架~
卡卡~~~

]

伯爵府

國民生產總值:15505

我有時訓係床睇書
小休時放本書係肚面
個百厭星會係咁踢
踢到本書都跌落黎架~
卡卡~~~

真係好百厭喎!

大宅

國民生產總值:1111

我阿b都成日踢我, 雖然有時會唔係好舒服, 但我好 enjoy 佢每一個movement.... 仲有三個呢月佢就出世啦.

大宅

國民生產總值:1272

我有時訓係床睇書
小休時放本書係肚面
個百厭星會係咁踢
踢到本書都跌落黎架~
卡卡~~~

利害~~~真係百厭星

大宅

國民生產總值:3587

bighip 寫道:
我阿b都成日踢我, 雖然有時會唔係好舒服, 但我好 enjoy 佢每一個movement.... 仲有三個呢月佢就出世啦.

我都係,我成日都話阿b踢我。我係個肚皮面打下佢,佢仍然繼續踢。

大宅

國民生產總值:2197

唔知係咪呢個星期囡囡知道爸爸出左trip呢...
早/晚都不停踢我..... 上到床仲覺得佢係度打跟斗添呀...
搞到我唔夠訓, 日頭返工幾常死呀>>>

別墅

國民生產總值:803

我阿B ..郁得最勁係我沖涼完後...唔知佢出來後會唔會好鍾意沖涼呢 ??

伯爵府

國民生產總值:17857

我果日測驗, bb就特別郁得勁 !

不停咁喺度翻滾..翻足一個鐘 !!

唔通自己个腦係度諗嘢/緊張, 會影響bb ?

大宅

國民生產總值:2790

我bb郁得最勁就係我上日文堂時, 可能係佢聽到好多人講野掛, 又可能係我跟住先生一齊讀日文時bb覺得好新奇! 我上甘耐佢郁足甘耐呀!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

大宅

我b仔反而同你bb掉轉
佢一人多就唔敢郁
好鬼細膽
其他人一摸我個肚佢又唔郁...

我成日同佢講佢係男仔
唔可以咁細膽, 要大膽d 先得~

大宅

國民生產總值:4193

Hello mr2,
me too, baby always moving, I feel uncomfortable, sometime I feel angry..... , I don't understand why some mothers feel happy

伯爵府

joeystar..唔好咁...其實我有時都俾我囡囡踢到我好唔舒服,有時仲有d痛,不過,佢唔郁,佢唔踢,仲大鑊 所以,feel到佢郁,佢踢,其實應該開心~~!
joeystar 寫道:
Hello mr2,
me too, baby always moving, I feel uncomfortable, sometime I feel angry..... , I don't understand why some mothers feel happy

大宅

國民生產總值:2197

joeystar,
yes yes {米水}講得對呀! 最緊要肯郁!!
不過有時bb興奮得滯我都會同佢講數 :
<靚妹, 俾下面抖陣先啦 !!>
加上越近預產期郁得會越勁添架 !
anyway 係應該好好享受下呢種胎動感覺既 !

伯爵府

係呀~~今日我bb唔知仲咩,踢到我好痛,食飽左我又頂住好唔舒服,好想返屋企~~ :-( :-( :-( 不過我知道,我feel唔到佢郁,我仲會 :-( :-( :-( :-( :-( :-(

加油la各位~~仲有2個幾月jer,生左出黎,可能仲大鑊呀~~
mr2 寫道:
joeystar,
yes yes {米水}講得對呀! 最緊要肯郁!!
不過有時bb興奮得滯我都會同佢講數 :
<靚妹, 俾下面抖陣先啦 !!>
加上越近預產期郁得會越勁添架 !
anyway 係應該好好享受下呢種胎動感覺既 !

大宅

我都係咁話
佢唔郁你仲驚啦~
有時佢郁得太緊要
佢爸爸都會細細聲同佢講叫佢乖
唔好整痛媽咪
我覺得咁好sweet丫~

大宅

國民生產總值:1111

我都係咁話.
阿仔最鍾意一個夜晚, 一個朝早係咪郁, 郁都你瞓唔到. 一feel到佢郁得西利, 我就會拿高件衫, 望住佢係肚皮度郁, 好攪笑. 但當我同老公講話阿仔郁時, 阿仔又唔郁喎, 几寸呀.
好神奇, just like sthg only between me and him...

大宅

國民生產總值:1594

哈哈 咁arm !!
一天郁好多次
但阿b老豆摸佢就唔郁
仲有
半夜有時透唔倒氣
訓得差, 現在很眼訓

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.