跳至

首頁

尾頁

大宅

有幾多人開頭係餵人奶+奶粉, 現已轉全奶粉呢?

有幾多人開頭係餵人奶+奶粉, 現已轉全奶粉呢?
係咪幾日轉一餐, 逐餐咁轉呢?

別墅

Re: 有幾多人開頭係餵人奶+奶粉, 現已轉全奶粉呢?

我頭一個月係餵人奶+奶粉,而家就全奶粉,
但我唔明你個問題
你話(係咪幾日轉一餐,逐餐咁轉),係咩轉咩呀?

禁止訪問

大宅

快2個月....重係餐餐餵人奶+奶粉... :-P

大宅

我都想慢慢轉奶粉,但佢唔肯,我都唔知點好?

翡翠宮

好媽媽勳章

我 bb 因為頭星期返o左醫院照燈, 係醫院食奶粉...
之後 至兩星期大, 都係半奶粉半人奶...
後尾發覺阿 b 食人奶好似唔飽咁, 而且固定唔到食奶時間, 搞到好煩又 支力 (主要係我懶 ), 咁就餐餐奶粉o勒...

其實我都懷疑自己夠唔夠奶o架... ?-( ?-(
我無餵人奶之後, 只係谷o左一晚, 跟住就無再谷奶, 幾日之後重無漏奶添... 我一 d 收奶o既野都無食過.....

男爵府

jolo 寫道:
我 bb 因為頭星期返o左醫院照燈, 係醫院食奶粉...
之後 至兩星期大, 都係半奶粉半人奶...
後尾發覺阿 b 食人奶好似唔飽咁, 而且固定唔到食奶時間, 搞到好煩又 支力 (主要係我懶 ), 咁就餐餐奶粉o勒...

其實我都懷疑自己夠唔夠奶o架... ?-( ?-(
我無餵人奶之後, 只係谷o左一晚, 跟住就無再谷奶, 幾日之後重無漏奶添... 我一 d 收奶o既野都無食過.....
.
我同你一樣,我因為病左要食一個wks葯,停左人奶,之後我又冇谷奶,之後就好自然咁停左人奶了。

子爵府

初時係全人奶既..不過唔知做乜事阿b 愈食愈燥..初時我以為佢曳曳啦..但又唔係喎..返健康院時d 姑娘又話我唔係唔夠奶..咁我就泵奶出黎餵佢..點知有一日..淨係一個朝早咋..佢飲左17.5安既人奶都唔夠飽..果陣時我都有間中補奶粉俾佢..但唔係日日..而每日都係一~兩餐..咁我打電話去惠氏問下d 姑娘..個姑娘話我d 人奶稀..叫我餵多d 奶粉俾佢食..就係咁依家阿b 食奶粉..不過我仲keep 住一日只少可以泵到4安既人奶出黎..有時阿b 未夠鐘肚餓..喊到拆天時就整返熱俾佢食!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

洋房

我係呀,下個星期一返工嘍.喂唔到啦

首頁

尾頁

跳至