跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽媽用緊 nuk 奶咀餵 bb 飲奶?

有無BK媽媽用緊 nuk 奶咀餵 bb 飲奶?
奶咀咪有個防風功能 , 咁其實仲使唔使幫 bb 掃風呢?
另請問有無媽咪都用同款o既烚奶煲呢?
朋友畀左個二手煲我 , 但唔知應該加幾多水落去烚奶樽,
希望有人解答到我啦.

複式洋房

Re: 有無媽媽用緊 nuk 奶咀餵 bb 飲奶?

i am using nuk ah, still need to 掃風

別墅

nuk嘅奶樽同奶煲我都用緊,用nuk奶咀都要掃風架,奶煲就落70ml水就可以嘞。
yukichan1974 寫道:
希望有人解答到我啦.

大宅

唔該晒你呀,
因為同bb掃風,
佢都唔係次次"hu"倒,
我仲以為用左係唔使掃風添,
同埋有時佢又唔使掃都識得自己"hu"喎,
真係奇怪!!!
哦...原來落70ml水就可以,
我知道點做啦,
因為之前用緊 avent 個奶煲 ,
倒水o既份量都唔一樣.
tuotuo 寫道:
nuk嘅奶樽同奶煲我都用緊,用nuk奶咀都要掃風架,奶煲就落70ml水就可以嘞。
[quote]
希望有人解答到我啦.
[/quote]

別墅

唔使唔該,大家交流吓啫。

如果BB"hu"唔到,記得抱住佢一陣先好放低呀,同埋最好俾佢打側瞓,咁就算佢瞓咗時"hu"奶都唔會流入個鼻。

大宅

tuotuo 寫道:
有無BK媽媽用緊 nuk 奶咀餵 bb 飲奶?[quote]

希望有人解答到我啦.
[/quote]

o下, 乜要落 70ml 咁多? 說明書上咁講的嗎? 我買時, 售貨員話落水在銀色的盤上就夠了 ........ 唔洗落好多水 ......
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

洋房

說明書係咁講架!

子爵府

70ml 唔係好多之嘛. 一個奶樽蓋咁多水就夠.

bb 都要掃風架. 我個 b 食 30-40ml 左右就掃一次.
'er' 唔到就等佢坐多陣, 'er' 到都掃多陣.

否則, bb 多肚風. 半夜可能會肚仔痛.

大宅

oic , 咁我要多d同佢掃風了.
你地幫bb改左名未, 攞左出世紙未呀?
唉...我仲未幫bb改名, 原先諗住搵麥玲玲幫亞女起名,
但奶奶話要成$1800 收費太貴喎, 而家諗住搵宋韶光師傅,
佢收費都算合理, $900 有四個名, 仲會見面解釋,
慳番 d 錢夠小豬買架bb車 lu~~

hi~ yau_grace,
記唔記得我呀? 我係 yuki呀, 同你交換奶粉果個呢,
你個 bb幾好嗎?

yau_grace 寫道:
70ml 唔係好多之嘛. 一個奶樽蓋咁多水就夠.

bb 都要掃風架. 我個 b 食 30-40ml 左右就掃一次.
'er' 唔到就等佢坐多陣, 'er' 到都掃多陣.

否則, bb 多肚風. 半夜可能會肚仔痛.

子爵府

我個 bb 叫浩揚呀! 未有佢之前已經有名.

我個 bb 算係乖. 之前唔肯自己玩, 成日要抱.
但我而家0係佢一喊時就抱下佢, 比返 d 安全感佢.
佢而家開始可以自己玩下.
玩到眼訓時先扭抱, 抱下就好快訓著.

半夜呢~ 掃風多左之後少左肚仔痛.
係有時佢早左起身又未夠鐘食奶.
就要人抱下, 扭少少計囉.
但好在我媽咪過黎幫我手, 咁就冇咁辛苦.

bb 乜都唔識. 我地真係要比多 d 愛心同耐性去湊佢地呀!

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

改名

Hi Yuk,點樣可以揾麥玲玲或宋韶光改名呀?請pm我可以嗎?唔知蘇民峰得唔得?

大宅

Re: 改名

這是你需要的資料
麥玲玲
電郵地址:[email protected]
預約電話:2868 9499 圖文傳真:2501 5788
相館地址:香港中環德輔道中 20號德成大廈 13樓 1304室 ( 中環地鐵站 C 出口 )
不過你要打去問問, 因為我之前問過佢好似暫時唔接新 booking.

蘇民峰
蘇民峰網址

宋韶光
香 港 辦 事 處
北 角 英 皇 道 388 號 北 港 商 業 大 廈 4 字 樓 A 座
電 話 : (852) 2566-1026
傳 真 : (852) 2887-1128
電 郵 : [email protected]

聽講蘇民峰見面要 $2500, 奶奶話太貴了.最後我選擇了宋韶光, 因為佢收費算合理. 希望以上資料可以幫到你!
fongbonnie 寫道:
Hi Yuk,點樣可以揾麥玲玲或宋韶光改名呀?請pm我可以嗎?唔知蘇民峰得唔得?

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

Re: 改名

Thanks, Yuk.

男爵府

我想問nuk奶樽跟嗰個奶咀係細碼or中碼?

複式洋房

中碼

首頁

尾頁

跳至