意見反饋
義工

心聲留言 今日: 21|主題: 16008

點同99拿返條屋企key

禁止訪問

國民生產總值:38753

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點同99拿返條屋企key

侯爵府

國民生產總值:24623

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 點同99拿返條屋企key

到時你''嶈''度門反鎖,咁佢無得開,日子耐左就唔會自己開.
我媽之前就係always自己開門入lai,有好幾次十分''kam介",之後我就反鎖度門,佢話我做咩反鎖,我話危險,之後佢無自己開lu.

大宅

國民生產總值:2414

無計,唯有叫你老公出聲拿返條屋企key,good luck
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

複式洋房

國民生產總值:351

你話你key唔見左,叫佢借返條key返來用一用先,等配返再俾返過佢,到時你中意點咪點囉.

等待驗證會員

國民生產總值:27318

我都會咁講....
kelly-mama 寫道:
你話你key唔見左,叫佢借返條key返來用一用先,等配返再俾返過佢,到時你中意點咪點囉.

禁止訪問

國民生產總值:940

大宅

國民生產總值:2124

咪係囉....一定係咁講架喎...

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

weima 寫道:
我會搵人換過門鎖,然後話把鎖壞所以要換,但係唔會再俾鎖匙佢。

都係一個好方法。
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

如果唔想換門鎖...可以同佢講...屋企門鎖壞左...叫佢比番條匙你...話比番條新佢...佢比番你之後...你想點都得啦...不過唔知你奶奶係咪聰明個隻...因為驚佢配定幾條擺係到...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

國民生產總值:14569

好計好計!!!!
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

大宅

國民生產總值:1148

mclam 寫道:
[quote]
weima 寫道:
我會搵人換過門鎖,然後話把鎖壞所以要換,但係唔會再俾鎖匙佢。

都係一個好方法。 [/quote]

大宅

國民生產總值:3544

好好計..... 試下....

kittho1068 寫道:
[quote]
mclam 寫道:
[quote]
weima 寫道:

都係一個好方法。 [/quote]

[/quote]

珍珠宮

國民生產總值:49465

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀係呀, 話把鎖壞咗所以換咗, 咁佢實會問妳攞新鎖匙的, 到時妳話新鎖只得2條鎖匙, (搵日)再配條新嘅俾佢。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

國民生產總值:11755

其實點解要

民房

國民生產總值:40

weima 寫道:

I will also choose this method!

大宅

國民生產總值:7497

agree with siulisa
argusmum
[quote]
siulisa 寫道:
其實點解要

洋房

國民生產總值:512

bb123321 寫道:
因我將在11月中返工. 我99會來我home睇BB until Jan 2006我resign. 我一定要比條key佢架, 但又唔想佢第日佢自出自入. 因佢成日話我來个仔道吖嘛- 好似大哂咁 , 大佬呢D野互相尊重, 1家1主ma.

有冇好計?

At first, 其實佢想帶我BB去佢屋企 的(Mon to Fri, then we take back BB on Fri night). 但我地唔想BB做weekend B , 同埋在个半月內適應2个環境. 佢當然想啦, 可以帶我個BB Roadshow 同D 8婆飲茶. 唉我都係迫於無奈至揾佢幫.
佢現在日抱夜抱我个B. 我1喂完人奶, 个死8婆走來抱BB走話掃風 其實想抱我个B, . So, 我會關門.

各高人請獻計

bb123321,

我唔明點解要攞番? 你想真d,"己所
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

禁止訪問

國民生產總值:38753

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Pls comment: 點同99拿返條屋企key

大宅

國民生產總值:1507

Re: Pls comment: 點同99拿返條屋企key

bb123321 寫道:

我唔知你有冇仔女, 但我絕對做唔出囉!

对自己仔女梗係做吾出.
但係而家加埋仔女个配偶wor!
我自己都吾肯定.

99 同 ka-so 係天敵.
無論有冇前因後果都會吾啱.
吾洗特別解釋.

换左个lock, 睇下个c6夠吾夠胆比条key佢老母.

上次我个bun bun 出街吾記得bring key, 老婆remote control 揾人換lock, 之後詐詐帝吾比番条key我亞媽.
几好Q!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.