樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

如何可得知想買樓宇有無’野’發生過?

我知好似有個website可以查到,有無人知個website地址??另外,果度係咪可以睇埋自殺案定係淨兇殺案呢?? 如後者,咁點樣可知D單位有無發生過自殺案呢??

複式洋房

Re: 如何可得知想買樓宇有無’野’發生過?

http://www.hk-compass.com/

大宅

thanks a lot.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

頭先我想check, 好似要收錢

男爵府

係呀,查search要收錢架...

洋房

我曾經聽過地產經紀講過, 只要去銀行估價, 如果銀行唔估既即係個單位曾經有事發生過.

大宅

但好似如果唔係兇殺案,銀行,查冊都未必查到喎,係唔係?
emicky23 寫道:
我曾經聽過地產經紀講過, 只要去銀行估價, 如果銀行唔估既即係個單位曾經有事發生過.

大宅

我聽人講, 如果 agent 有意隱瞞, 新業主係可以 withdraw 個 transaction, 攞返晒 d deposit. is it correct?

別墅

But it's difficult to claim him "有意" 隱瞞 gar.
It's the law game.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一般銀行會有齊資料, 如果做估價有問題都唔會買......

首頁

尾頁

跳至