想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

打完流感針須要停工嗎?

我成日好容易病,擔心今次流感會中招,幾經辛苦終於去咗打流感針,打果陣時我問姑娘話想要bb,打咗流感針有無問題,個姑娘答而家無就可以(因我而家day 6),但之後又有姑娘話要我停工3個月?

究竟有無人知道需唔需要停工?

男爵府

Re: 打完流感針須要停工嗎?

以我所知, 打完之後3個月內唔可以有BB

男爵府

我諗停0下好 d 喎!

大宅

chuchub

不如聽姑娘話, 停啦, 都係3個月 je... bb 可以肯定無影響 wor.

複式洋房

好後悔總之唔打啦..........
:-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

唔好0甘啦!!
你0甘做0岩ga, 如果你自己身體唔好, 點可以令b b 好好成長呀?!

chuchub 寫道:
好後悔總之唔打啦..........
:-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

chuchub

你下次睇開醫生, 問下醫生意見啦
或者有無sister最近睇開醫生幫手問下, 唔好太擔心.

男爵府

chuchub
我下周二打肝炎針時又幫你問0下姑娘好唔好?!
其實我之前個cycle 都planning 0左ga, 但係我都照打針. 我要打3枝tim ar, 要06年7月先可以開始planning. 原因只係唔想bb or 大+細 身體有問題之ma.

複式洋房

其實我以前都想打肝炎針,但醫生話打完要半年後先可有bb所以我放棄咗...........

今日我去睇中醫(我個中醫個老婆同個女都係西醫),我有問佢關於流感針既問題,佢解釋咗流感針製作及成份原理(當然我唔明佢講乜),但佢就話無影響,d報紙作大。仲有依衛生署單張寫流感針打完2星期至生效,而我個家庭醫生又叫我2個星期內唔好懷孕..... 所以為穩陣起見,我決定今個月停工,下個月再出動。

不過如果各位姊妹可以的話就幫我再問吓啦,如果可以我都真係唔想浪費今個月0既時間,我已經第7個月試啦 :-(

男爵府

chuchub,
我明白你0既心情0既~~~~
我一定會幫你問,你放心啦~~~~

你要0既0野~~~~

http://fanny.fujinets.com/material.htm
我0既陳明品, 請隨便參觀:-
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/wakuwaku_wong/detail?.dir=412a&.dnm=f9d5.jpg&.src=ph

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/wakuwaku_wong/detail?.dir=412a&.dnm=9eaf.jpg&.src=ph

男爵府

CHUCHUB,
剛剛幫你問0左... ...
但... 佢話要等... ... 等3個月~~~~呀!
0甘你諗住點呀?

下星期二打針時, 仲要唔要幫你問多一次呀? :-(

子爵府

岩岩打o左去dr.yu度問如果打完流感針可唔可以即刻bingo, d姑娘話其實大肚婆都可以打架, 所以唔需要休息3個月喎

大宅

aiya, 等我重同公司講我唔打 tim. 我諗住年頭開工, 所以 ...

男爵府

最新guideline︰孕婦和準備懷孕的媽媽都可以打流感針,唔需要停工架。

男爵府

0甘chuchub 就唔駛擔心啦!
piglet_be 寫道:
最新guideline︰孕婦和準備懷孕的媽媽都可以打流感針,唔需要停工架。

複式洋房

多謝各位幫忙,我真係好開心

各位姊妹加油!!!!!

複式洋房

我記得政府話高危一族優先打針, 包括:老人, 小童和孕婦, 所以是否不會影響懷孕?
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;23/st/20041020/e/Wedding/k/1d7b/event.png[/image][/img]

複式洋房

我同事(有咗7個月)話可以去翻婦產科醫生度打,怕d針同普通人打個d可能有唔到

男爵府

CHUCHUB,
0甘你就唔駛再擔心啦!
無啦啦虛驚一場tim, 姐姐請你食apple 一日一蘋果, 病魔遠離你!

複式洋房

thanks for your help!

首頁

尾頁

跳至