自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 原來"阿蘇"生乳癌

祝佢早日康服......

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

希望佢永遠都唔會番發!快D好番晒!!

子爵府

畀面勳章

我好喜歡聽亞蘇,祝佢早日康復

大宅

祝佢早日康復
:-P

Love You Baby

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

CRYSTALMAMA 寫道:
[quote]
monmon616 寫道:
我都係阿蘇節目既粉絲~
有時佢雖然好似幾惡死咁,
但我覺得只係佢大情大性,
我相信佢其實對人唔錯架~
如果唔係邊得來咁多 friend ~
[size=medium]希望蘇絲黃早日康復! 冇病冇痛!
[/quote]

agree!!唔駛怕,佢咁大情大性, 一定無事既.[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/01/25/142341.gif[/img]

別墅

希望佢快D好返喇!

大宅

好媽媽勳章

我都希望阿蘇早日康復,唔會復發,佢惡得黎
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

子爵府

祝願佢早日康復
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

洋房

Our friend "阿蘇"... 祝早日康復....

別墅

「 無 論 男 女 都 快 作 驗 查 」
蘇 施 黃 患 乳 癌 火 速 開 刀

資 深 電 台 DJ 蘇 施 黃 昨 日 在 主 持 商 台 節 目 時 , 透 露 自 己 患 上 乳 癌 , 並 於 上 月 六 日 進 行 手 術 , 現 正 接 受 電 療 。

商 台 DJ 蘇 施 黃 昨 日 主 持 《 友 誼 萬 歲 》 節 目 時 , 公 開 講 述 患 上 乳 癌 , 現 正 跟 癌 魔 搏 鬥 , 是 繼 汪 明 荃 、 葉 麗 儀 與 陳 家 瑛 等 後 , 再 有 演 藝 界 人 士 患 上 乳 癌 。
蘇 施 黃 昨 日 透 露 早 前 在 友 人 建 議 下 , 四 月 進 行 全 身 檢 查 , 再 於 九 月 三 十 日 作 婦 科 驗 身 , 之 後 證 實 患 上 乳 癌 。

乍 聞 消 息 嚇 一 跳
蘇 施 黃 昨 日 在 節 目 中 平 靜 地 說 : 「 我 五 十 年 冇 做 過 呢 類 型 驗 身 , 檢 查 後 發 現 有 , 跟 住 再 拮 支 針 抽 出 驗 , 醫 生 之 後 就 話 有 個 好 唔 好 消 息 , 係 乳 癌 , 當 時 嚇 自 己 一 跳 。 」
蘇 絲 黃 續 說 : 「 成 個 過 程 好 快 , 六 號 開 刀 , 十 一 號 已 經 出 院 , 然 後 十 九 號 已 經 返 工 , 其 實 我 家 重 要 做 少 少 , 重 要 做 電 療 , 本 來 唔 想 講 畀 大 家 聽 原 因 , 係 驚 有 時 有 唔 舒 服 告 兩 日 假 , 咁 人 會 諗 『 阿 蘇 死 得 未 呢 ? 』 咁 我 又 唔 希 望 咁 去 嚇 怕 大 家 , 有 記 者 朋 友 問 到 , 我 都 好 樂 意 同 大 家 分 享 。 」

幸 未 擴 散 續 電 療
而 蘇 施 黃 更 在 節 目 中 鼓 勵 大 家 多 點 進 行 驗 身 , 她 說 : 「 希 望 大 家 能 夠 做 一 樣 , 唔 好 以 為 唔 驗 就 冇 事 , 我 問 過 醫 生 發 生 幾 耐 , 原 來 係 發 生 兩 至 三 個 月 , 開 始 到 家 已 經 係 第 二 期 , 好 彩 冇 擴 散 , 唔 係 成 件 事 會 好 壞 , 我 希 望 度 奉 勸 各 位 女 性 每 半 年 做 一 次 mammograph ( 乳 房 X 光 檢 查 ) 同 ultrasound ( 超 聲 波 ) , 無 論 男 女 都 要 快 快 脆 脆 去 做 驗 查 。 」

大宅

好掛住cable TV 煮餸節目,佢教得好好,又好笑! 希望佢快d好番! :wink:

首頁

尾頁

跳至