跳至

首頁

尾頁

子爵府

BB好快就出世喇, 你地覺得需要買羽絨被比BB呀 ?

BB好快就出世喇, 你地覺得需要買羽絨被比BB呀 ? 我去永安百貨睇過d羽絨被都幾大張, 適合比初生bb用羽絨被嗎 ? 定係絲棉被比較好呢 ?

大宅

Re: BB好快就出世喇, 你地覺得需要買羽絨被比BB呀 ?

我覺得二樣都唔好, 因為太重, 會"擇 " 住 bb , sleeping bag 就 good 囉, 但如果太涷, 可以加多張 bb 套裝個張被仔 咁應該 okay 架啦

別墅

Re: BB好快就出世喇, 你地覺得需要買羽絨被比BB呀 ?

我睇到其它月份生了的媽咪 都係建議買睡袋,因為bb如果反訓,d被好容易蓋上bb的頭上,除非氣溫真係好涼,才加張被,不過都一定要好輕才可以。

我都去了買睡袋比小b。
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

大宅

好媽媽勳章

我都買左睡袋俾小b,再凍就加多張被同埋開暖爐..

公爵府

我都買左張厚身既包被比 bb 出院時用, 起屋企灘開佢就可以係一張被仔咁用, 如果再凍 d 既就會加多件好似背心咁既厚身夾綿質地既袍仔, 起個肚仔位置有左右兩邊覆蓋住唔怕 bb 會冷親, 又唔怕佢會"衭"被 & "young"被, 我諗都應該夠暖啦呱

定係調番轉, 著背心嗰件, 如果唔夠先再蓋被呢 ?-(

首頁

尾頁

跳至