跳至

首頁

尾頁

別墅

有無 BB已打流感針?

你地幾時打咗嫁? 醫生話要係半歲針的前或後的一個月打, 唔好撞半歲針喎? 你地有無經驗呀?

複式洋房

Re: 有無 BB已打流感針?

因我的囡囡是4月2日出生的, 所1她已經打了6個月支針, 而且隔了3個多星期, 於昨天打了預防流感針.
6個月的BB是要打2針的, 每針半劑, 相隔約1個月. 而醫生會問你有否對egg敏感. 雖然我囡囡仲未食過蛋, 但我都照比佢打, 好彩無事!!

別墅

咩流感針可以咁早打﹖我聽人講係1歲先可以打﹖

男爵府

我都唔知道好唔好幫bb打流感針 ???

晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

一樣﹐隔左3星期就打左流感針了。打完隔左幾日﹐新聞就賣好多診所都缺貨﹐我地只係小朋友同工人打左(私家醫生)﹐兩公婆未打﹐原本經保險公司有特價打平D﹐但已冇貨﹐宜家要等到約月中先有貨。

3歲以下係要打兩次架﹐隔一個月﹐每次半針。

3歲到8歲如未打過都同樣打兩次﹐如打過就只打一次(一針過)。

CandyLiu 寫道:
因我的囡囡是4月2日出生的, 所1她已經打了6個月支針, 而且隔了3個多星期, 於昨天打了預防流感針.
6個月的BB是要打2針的, 每針半劑, 相隔約1個月. 而醫生會問你有否對egg敏感. 雖然我囡囡仲未食過蛋, 但我都照比佢打, 好彩無事!!

首頁

尾頁

跳至