懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB一掃唔到風就噴奶, 有咩辦法可以改善?

有時掃成半個鐘都唔得, 跟住過一陣佢就口同鼻噴d奶出黎, 請問點樣可以掃風掃得好d, 同埋就算掃唔到有咩辦法可以避免佢噴奶呢? 謝謝!

大宅

Re: BB一掃唔到風就噴奶, 有咩辦法可以改善?

我個B而家都個幾月, 同你情況一樣, 成日掃唔到, 但放屁時面仔谷到好紅, 又喊又痛, 睇到我都心痛! :-( :-( :-(
5歲~~

大宅

你個BB都可以放屁放出黎, 我見佢噴奶噴到連兩邊鼻孔都流埋出黎, 嚇到我死死下, 好驚都唔知佢會唔會有事!
該用戶已被刪除

禁止訪問

醒目開學勳章

洋房

我係瑪嘉烈生完bb,見到d護士教人唔係用手掃風的.
係一隻手扶住bb下巴,一隻手扶住個頭,慢慢向一個方向轉...咁個b就好快出風!!
我自己幫個bb掃都係用呢個方法,點知真係好快出風!
另外食左奶唔好郁佢咁多,比佢直直地一陣,等d奶落左肚先,再慢慢轉佢law∼∼
呢個方法真係好work∼∼自始之後,我個bb出風都好快,直頭係唔洗再幫佢轉,等佢坐一陣佢就出風喇∼∼∼
?*???? •°∴°﹒☆°  ????•°∴°﹒☆° ° ??????★???????☆?????? ????*?????????????♂?☆ ??☆??????*??? ???????

子爵府

好媽媽勳章

bb食完奶...唔好咁快郁佢同訓低佢...等佢坐直5分鐘...之後再幫佢掃風...如果bb坐係到掃唔到風...可以抱直bb...再同佢掃風...或者...如果bb平時食開3安奶...食到1安半就幫佢掃...掃完再食...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

我都係五安奶分三次掃風. 方法係用手托住 bb 下巴等佢坐直, 屈起隻手掌拍佢背脊. 而家佢漸漸坐直一陣就自動 ur o的氣出o黎, 掃風都慳番.

至於用轉 bb o既方法, 我問過姑娘, 佢話如果方法唔正確好易扭親 bb 條頸, 所以我唔敢試.

首頁

尾頁

跳至