意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 241052

18 WEEKS 可以食什麼生果

別墅

國民生產總值:861

18 WEEKS 可以食什麼生果

可食香蕉, 菠蘿, 西瓜及peach 嗎

男爵府

國民生產總值:9726

2019勳章

Re: 18 WEEKS 可以食什麼生果

我18W時除西瓜(涼)&榴槤(燥)有食之外,基本上可以响生果檔買到嘅我都有食過,只不過除橙&蘋果外,其他食嘅次數唔多,32W時仲開始食西瓜!

別墅

但係我媽媽叫我不要吃香蕉, 真的仍算寒嗎, 我很想吃
西瓜我倒有吃過一兩pieces, 在酒樓吃...

大宅

國民生產總值:2331

係ar...唔可以吃香蕉...

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

我大肚個時, 完全冇食過香蕉。荔枝、榴連燥熱, 芒果就濕熱, 最好食少d, 對bb 既皮膚都會好d。

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

tear 寫道:
係ar...唔可以吃香蕉...

why 呢
and 菠蘿呢

洋房

國民生產總值:78

係呀,唔好亂食啊!

我阿媽話菠蘿都唔得。

最好係食蘋果同橙。如果coughing橙就唔好食!我有BB的時候都好聽話ga。

後期(7個月之後),我就食過榴槤(長胎、BB皮膚靚,但熱氣)、山竹和西瓜(清胎毒)。

洋房

國民生產總值:78

補充﹕

我全程都冇食過芒果(濕熱 - BB有機會皮膚唔好)同香蕉(滑胎)!

男爵府

國民生產總值:5890

香蕉唔食得, 否則第時bb發燒時就會抽筋!

複式洋房

國民生產總值:282

食蘋果可以去水腫架
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

子爵府

國民生產總值:14766

有左BB食橙, 奇異果 係最好架, 呢兩樣生果含豐富維他命C, 食多d都得

公爵府

國民生產總值:27213

2019新春慶豚圓

乜西瓜(清胎毒)?~! 咁我食多D先

伯爵府

國民生產總值:16302

好媽媽勳章

我無食菠蘿芒果.
香蕉食少少, 奶奶唔俾食, 但問佢點解, 佢又話唔知.
西瓜都係後期先食.
荔枝都食過下.
奶奶連車厘子都叫我唔好食, 又係原因不明, 但係我好少理, 因為車厘子補血, 又好味.

大宅

國民生產總值:2240

我冇食波羅, 香蕉(因為會滑大腸), 荔枝, 芒果,
西瓜我就8個月到先開始食.
Lilypie Baby Ticker

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.