懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

法國 Vs 浸會

你地會點選呀,請比d意見....我將會係2月媽咪, 宜家心大心細唔知去浸會或去法國, 因為浸會D姑娘好D, 同有經驗, 但係而法國就比較新D, But D姑娘 & services are not good recently.

大宅

Re: 法國 Vs 浸會

法國好d.
5歲~~

大宅

法國有好多好多大陸人,而且的姑娘根本唔得閒里你,

男爵府

我月初剛響浸會生完...
我覺得D護士真係好好呀~好HELPFUL~
不過...都一樣有唔少內地產婦...

我之前睇過呢度D媽咪既評價,
絕大部份都係話浸會護士經驗較好同埋好好人,
反之法國就爭D,雖然佢裝修同環境較好...

但我選既時候,就諗只係住果幾日,
佢環境點好都唔及護士好咁重要啊,
因為初次剛生完BB,好多野都唔識,
好多野都要問姑娘架!!!

大宅

多唔多內地人去都唔係e院控制到的,最緊要你對個間e院有信心!!!
第一胎係法國生,感覺幾好,今次都會選擇去番法國。

民房

太太剛剛在法國生完,地方比較闊,而且廁所很乾淨。

複式洋房

浸會

大宅

好媽媽勳章

你自己都可以去兩間醫院度睇下,醫院d姑娘"係咁2"都會介紹下既....你可以"feel"下邊間好d嘛,最緊要自己覺得舒服~

p.s. 我會去法國..

公爵府

牛年勳章

我生2 個都在法國, 對於我來說, 法國的交通好過浸會, 所以我搭的士的車程快d,家人亦有宜接車到, 浸會看bb的地方細d, 但我因為未在浸會生過, 所以評價唔到, 但價錢就應該法國便宜d.

男爵府

我囡囡都係法國出世, 我遇到的姑娘都好好, 我夜晚訓唔到, 有個姑娘係咁同我傾左好耐計, 跟住先幫我熄燈, 而且地點算就腳.

不過育嬰室d姑娘就惡c到暈, 而且好衰, 我囡囡出院時個patpat紅晒, 係尿疹, 當時我同老公都唔識, 如果唔係實嘈佢. 最慘返到屋企比我奶奶哦到

大宅

我相信我都會係浸會, d護士好咁重要啊好好人非常之helpful, 我上去睇下都好好service... 反而法國d護士就唔係好得la. 我覺得剛生完護士好重要,好多野都要姑娘幫手,而法國雖然佢裝修同環境較好,但係護士浸會就比起法國多好多.

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問有無人知 : 2006年浸會開刀package同唔join package 的收費是多少?
3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

男爵府

我生2個都o係法國生,有 d 姑娘都好好,至於育嬰室姑娘就真係.... 好似今次我遇上一個原來係上年落選港姐黃XX,我覺得佢態度麻麻又無禮貌,係事後講返我先知佢係我細佬女朋友o既大學同學~ :tongue:

首頁

尾頁

跳至