婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

霍麗玲, 蕭景生 or 鄧國雄 is better

Hi ladies,

I treated some ladie's problem by 鄧國雄 lately. As there're many many patients everytime, he seems so rush and impatient to my questions. And he treat my kind of illness as very simple but which is very important to me.

I've heard about 霍麗玲 & 蕭景生, Do you guys know which one is better? I want to say that my problem is somehow related to sex transmitted disease and not related to baby. Please share your experience!

If possible, please tell also the price and their behaviour.

Thanks!

公爵府

Re: 霍麗玲, 蕭景生 or 鄧國雄 is better

我看過蕭景生, 佢都係好多人, 態度麻麻. 我睇佢時係有少少流產的徵兆, 保住個胎後, 再到4-5個月時, 覺得佢問一句答一句, 無乜耐性. 我知佢係好多人看, 但係我看私家, 就係想多一個comment, 佢的態度同比政府的一樣, 我駛乜比咁多錢去看一個唔用心看症的醫生.

至於另外兩位, 我沒看過.

複式洋房

emeraldlam ,

Thanks for your comments! I was treated my illness in goverment hospital too. As the doctor's attitude is impatient so I want to change to private doctor.

As 蕭景生 just like those goverment doctor. Then I want to have treatment by 霍麗玲.

If anyone who has other good suggestion, please suggest. I don't care about male or female.

Thanks!

民房

I tried several private doctors before. Mrs Lui is good and above average. However, she also got a lot of patient. Finally, I decide to give birth in HKSH which I choose Mr Wong Tin Son, he is the best of all to my knowledge.

複式洋房

Hi Glory,

Please check your PM.

男爵府

我都是由蕭醫生接生的, 但我反而覺得她不錯. 她是比較新一派的醫生, 很爽朗, 一就一, 不會說很多其他東西, 但你有問題問她她一定答得清楚, 可能就是這樣你會覺得她cool..
另外, 她出名醫婦產奇難雜症, 我有一個朋友小產了三次, 第四次作小產馬上去睇佢, 結果bb保住無事,..

別墅

goodhealth,

我同我D family members (of course female) 全部都係睇 Dr. Nancy Fok, 佢又 nice 又 professional, 接生D手勢仲一流,幫我地成個 family 接左 total 11 B,仲幫我個女改埋英文名 ...

但我聽過一D唔熟佢既 mami 就話佢 cool ... 而且佢真係好多人睇(可能因為出名),每次都要等幾耐家 ..

收費方面,產檢收 around $720, 其他 sexual illness 就唔太 sure, 你可以打電話問下,佢果兩個姑娘都好 nice & helpful ...
Welcome to "卡樂B"天地

複式洋房

Thanks H+H! I think I will see her next week. Hope she will treat me kindly

複式洋房

i will go to see doctor on wednesday, can anybody help?

男爵府

好媽媽勳章

我睇過蕭醫生 佢個人真係幾爽架
你冇乜事的話佢都唔會點講 你問佢 佢都會答你架
D姑娘都ok~人真多不過你可以揀早上十點半D時間睇佢
會快D~
佢同我做過切胸瘤手術 入手術室佢仲問我想邊個位開
一係就係近乳云個位開就冇巴痕 但就難拎少少
一係就係個瘤上面就快D同安全D~
仲有得我揀~haha~
我有左都係去佢到check 佢係QE係大醫生 後來自己轉左出黎做~~
我聽我姨講 佢話佢有個同事生左七個瘤係子宮都係佢先敢幫佢做手術 ~我如果o個時生BB有錢都搵佢開刀唔駛攪到而家咁~_~"

男爵府

我看過 "鄧國雄 " 態度麻麻.

我有子宮肌瘤3cm, 亦係鄧國雄 check左幾年...
有一年去check佢話我冇肌瘤,
我話以前有左2-3年點解冇左,
佢話冇就冇, 冇得解.......

跟住果年check到子宮肌瘤3.5cm,
我話你上年同我講冇瘤! 點解又有 ???

佢話上年睇錯 !!!!!!

我以後都唔睇佢

我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

大宅

蕭景生:
個人意見, 態度差! 收費貴! 等既時間非常長!

[/url]

複式洋房

PoohBB,

How can he diagnose that you have 子宮肌瘤 or not? By hand or by ultrasound? I also found that he's very impatient and sometimes rude in checking the ladies part which makes me painful.

男爵府

goodhealth 寫道:
PoohBB,

How can he diagnose that you have 子宮肌瘤 or not? By hand or by ultrasound? I also found that he's very impatient and sometimes rude in checking the ladies part which makes me painful.

BY ultrasound..

咁都睇錯..

重有係果次check 係剛有左2個月, 佢冇提過個肌瘤對bb有咩影響.
但去政府check 第一次己提及挓bb肌瘤有可能會發生既事
對生bb既影響可能
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

複式洋房

PoohBB,

I very understand your problem and I very believed that's true. For my own experience, I also lost confidence on him. I have a sharp projection in the ladie's part, but he just said he couldn't see it. And seems very impatient. Fortunately, I see another doctor and he said he can see it very clearly.

And his nurse is the most impolite kind in this world.

regards,

大宅

我生第一個仔時都係睇簫醫生, 我覺得佢幾好, 有時係cool 左小小, 但係我對佢好有信心, 依家我有第二個都係睇佢, 我生第一個時因為想safe多d錢所以去左qe生(因為我係公務員), 但係我好後悔, 因為向大房住左三日至有得上二等, 簡直係人間煉獄, d醫生又唔專業, 好似羅你黎做實驗咁, 今次佗第二個, 我打死都塭蕭醫生幫我接生, 我d friend 都係塭蕭醫生接生, 佢地都話佢手勢一流, 所以我都腍住塭佢生, 如果你嫌等得耐, 你可以五點半先去睇佢, 等半個鐘度都有得睇架喇!
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

14/5/2006: 3.30kg (birth)
14/6/2006: 4.34kg (1 month)
20/7/2006: 5.58kg (2 month)
25/8/2006: 6.41kg (3 month)
16/11/2006: 7.5kg (6 month)

民房

我揀 Nancy Fok

複式洋房

咦....甘你今次去哪裡生啊?
哩個都是我所擔心的問題
我都是看蕭醫生,覺得他很好,很溫柔
他都幾知道女人擔心的問題,
好多時都可以解決到,
但我就是擔心如果找他便要去QE,which係另我非常不安的
carriechan 寫道:
我生第一個仔時都係睇簫醫生, 我覺得佢幾好, 有時係cool 左小小, 但係我對佢好有信心, 依家我有第二個都係睇佢, 我生第一個時因為想safe多d錢所以去左qe生(因為我係公務員), 但係我好後悔, 因為向大房住左三日至有得上二等, 簡直係人間煉獄, d醫生又唔專業, 好似羅你黎做實驗咁, 今次佗第二個, 我打死都塭蕭醫生幫我接生, 我d friend 都係塭蕭醫生接生, 佢地都話佢手勢一流, 所以我都腍住塭佢生, 如果你嫌等得耐, 你可以五點半先去睇佢, 等半個鐘度都有得睇架喇!

伯爵府

ME TOO!
陳師奶 寫道:
我揀 Nancy Fok

男爵府

畀面勳章

我生第一個既時侯都係搵蕭景生接生,我覺得佢手勢就係好好,但係佢比較鍾意叫人開刀生,我原本係想順產既,但佢就話我個bb太細粒,得5磅幾,順產既話驚會焗親佢喎!咁我第一次生,都好担心,咁咪聽佢講,提早左2個星期開刀囉!點知提早左2個星期生個bb都有6磅,如果真係等到夠日子先生,應該唔止6磅囉!!!
佢既手勢真係好好囉,同埋佢真係handle好多婦產科既奇難雜症,如果自己都唸住開刀既話,佢會係首選,我生完個傷口都真係一d都唔痛.但如果唸住貴產就唔好搵佢.

首頁

尾頁

跳至