跳至

首頁

尾頁

民房

妳地有冇飲凍嘢,食雪榚呀?

有人話可以,有人話會對個BB唔好,但我好想飲凍嘢架!

大宅

Re: 妳地有冇飲凍嘢,食雪榚呀?

我三個月後已經食雪糕飲凍飲囉

別墅

我都係三個月度就勁飲凍野勁食雪糕......................

民房

咁妳個BB係咪2月出世呢?

大宅

人地話食/飲凍野影響bb氣管
不過呢d野信則有不信則冇
我未夠3個月已經食西瓜咪又係冇事
耐唔耐都有食下雪糕, 飲下凍野
不過, 適可而止...唔好過量就ok
2子之母

男爵府

陪月勳章

agree~

winn 寫道:
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

別墅

sharonbb 寫道:
咁妳個BB係咪2月出世呢?

係呀我阿b係2月出世

別墅

winn 寫道:

我好鍾意食西瓜架.........不過屋企人靳令唔准食所以我就無食到 :-( .............其他個d我照食,壽司我都有食呀

大宅

sugarsugartse 寫道:
[quote]
winn 寫道:

我好鍾意食西瓜架.........不過屋企人靳令唔准食所以我就無食到 :-( .............其他個d我照食,壽司我都有食呀 [/quote]

我由頭到尾都介唔到口 :-( ,一樣有飲涷野,食雪糕,魚生,頭果幾個月仲好鍾意食麥當勞同家鄉雞添(未有之前都無甘想食嫁!)仲有辣野都有食呀,

雖然依家食少左好多但現在先開始擔心!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

別墅

fionafiona:
我唔係幾擔心呀...................因為外國d人都係咁唔介口架啦,d bb咪又肥肥白白

大宅

Re: 妳地有冇飲凍?,食雪榚呀?

我都有成日食你以上所有食物, 唔擔心你都話食少左好多... 只要唔好食過量咪得囉! 魚生我都有食不過都係食少d好d. 我媽咪話鐘意食就食, 如果唔係bb出黎之後就會好為食

大宅

鐘意食就食, 如果唔係bb出黎之後就會好為食

我鍾意呢一句好壓韻, 哈哈
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

大宅

唔食..都食左咯....擔心來做咩丫...
講真, 我覺得食生冷野係怕佢有菌既多
所以食魚生我就實去d大大間既料理店食(好似魚一丁果d)
雪糕都係買返屋企食, 食細細杯果d,咁又怕過量

buffet 我就反而唔敢去食, 因為d食物放起度咁多人行過..點知有d咩架...費事食完返去疴餐c, 好易疴埋個b出來架...
2子之母

複式洋房

其實我都無特別介口, 不過太寒涼既野 & 生既食物我都少食囉! 基本上我外出食野有時都有飲凍飲, 不過我會走冰; 同時我覺得食雪糕喺無影響架, 因為我覺得食到落肚已經唔凍啦....所以我覺得無問題既!
(依D喺自我安慰既說話, 因為我喺一個貪吃既人。
奀豬好多嘢講呀....

大宅

ADA,
ice-cream 如果賣既地方(例如你係買軟雪糕食)個溫度唔夠凍/時冷時熱, 就會有菌
所以都要揀來食架
2子之母

別墅

我真係無咩點研究....................唉!我都知我唔係個稱職的mami.........................只不過而家已經無去食壽司

民房

咁預產期係幾呢?

別墅

我預產期係2月24

大宅

我預產期係2月19日, 冇介口, 試過幾次飲熱嘢, 即嘔到七彩, 亞媽見到幾次都嚇壞佢, 所以攞正牌飲凍嘢

大宅

環保接龍勳章

我一飲凍嘢或食雪榚就嘔得好厲害 :cry:

首頁

尾頁

跳至