烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問大家有無買雞蛋食???

而家禽流感勵害, 請問大家有無買雞蛋食?? 如果有, 會點處理d雞蛋?? 因為我個仔1日食1隻streamed egg, 我老公話唔好食wor; 同埋你地會買d咩蛋食呢??

別墅

Re: 請問大家有無買雞蛋食???

下!我今日先食左兩隻喎!屎啦!會唔會有事架?

不過我通常買返黎會洗下同擦下d蛋先放好,仲會煮到好熟添(唔係因為我驚,而係我鐘意食熟蛋),我諗如果咁做應該無事掛!
看得起肩膀,放得低重擔!大家活在快樂中 :-) 開心係成功0既開始 :cheeze:

子爵府

畀面勳章

有買,我的仔女很喜歡食,買返來一定洗乾淨先放雪柜,還要煮熟,應該冇問題

大宅

我都有買,make it well cooked煮熟應該ok。的蛋如果洗完先放fridge會快的壞!

大宅

我都有買,但會去超士買,我會用kitchen towel抹吓先放入雪櫃,食時煲熟應該冇事嘅.
[

男爵府

日日都有食,整蛋糕整面包都一定要用,我會向超市買力康蛋。

大宅

Kae,

請問力康蛋即係咩蛋 ? 百佳有無得買 ?

男爵府

A1B2C3 寫道:
Kae,

請問力康蛋即係咩蛋 ? 百佳有無得買 ?

我向華潤買的,應該百佳同惠康都會有架。

大宅

收到. 話比奶奶知買呢隻蛋. 力康蛋係咪本地蛋 ?

男爵府

A1B2C3 寫道:
收到. 話比奶奶知買呢隻蛋. 力康蛋係咪本地蛋 ?

有d係有d唔係,你睇清楚,不過我鐘意佢大隻d同好少數有壞蛋,有d質數保證,如係外國出個d會貴些。

子爵府

我都係日日食架, 整麵包蛋糕實要用添, 洗乾淨煮熟晒無問題既~

黎明話100度煮1分鐘d菌都死晒啦喎
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

禁止訪問

大宅

多利是,

其實煮熟d 就無問題, 妳都唔會整半生熟既比呀仔食啦, 我多數買日本egg, 放入雪櫃前用水洗下去, 雖然話會洗左egg 表面既保護膜, 但咁會安全d , 所以最好每次都唔好買咁多.
多利是 寫道:
而家禽流感勵害, 請問大家有無買雞蛋食?? 如果有, 會點處理d雞蛋?? 因為我個仔1日食1隻streamed egg, 我老公話唔好食wor; 同埋你地會買d咩蛋食呢??

男爵府

我都有食, 仲要食太陽蛋......

首頁

尾頁

跳至
熱門主題