跳至
[2004年或之前] 肺炎鏈球菌接合疫苗

首頁

尾頁

男爵府

Re: 肺炎鏈球菌接合疫苗

雪人,
咁皓皓b打左未呀?
我個醫生肺炎鏈球菌接合疫苗收費$540一針
流感針好幾個醫生都話沒有貨呀.....咁你地打左未呀? 第二針流感針有貨嗎?
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

男爵府

2020勳章

ck.....皓b未打,剛剛打完一歲針,打算12月頭先打肺炎針!流感針就冇打算打

伯爵府

Hi snowman,
我Harry仔monday

大宅

姑娘問過藥廠話肺炎針打一支可有效5年,打一支就可以!但係你地個個都打兩支 ?-( 我個醫生只係收我$400一支,姑娘話支針藥唔係惠氏,係另一間大藥廠!

可否俾下意見!

大宅

我個女上星期打,第五日發燒, 燒了3天, 次次都是夜晚. :-(

侯爵府

HBB,
As I know, only the one 係惠氏 is good and the cost for it is very expensive, need $500 and the one by other 藥廠 is not as good as 惠氏 one and the cost for it is only $180, so you better ask for more. IF 打惠氏 one, must take 兩支 for 1 yr old baby
HoBeeBa 寫道:
姑娘問過藥廠話肺炎針打一支可有效5年,打一支就可以!但係你地個個都打兩支 ?-( 我個醫生只係收我$400一支,姑娘話支針藥唔係惠氏,係另一間大藥廠!

可否俾下意見!

侯爵府

有冇聽聞過話呢隻針有好大副作用?
都係聽人講
咩副作用我就唔知

伯爵府

oh my god side effect
Already took the 1st injection :-( :-( :-(
How come

首頁

尾頁

跳至