美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Missha VS The Face Shop

想問下各位,以上兩個牌子,分別有乜野係皇牌呀?啱邊類皮膚呀?謝謝!

子爵府

Re: Missha VS The Face Shop

其實兩隻牌子都有好幾條line啊~
我自己用緊the face shop隻收毛孔精華,水份toner,同水份gel~
the face shop有條line叫白樹都係皇牌貨,但the face shop所有皇牌貨都係無出sample,我覺得無得試好似唔多好咁啊!
另,missha我只用佢隻eye cream,只用左幾日未知效果,之前用過茶樹隻gel都ok,但唔係成條line都好用,我自己用茶樹隻cream反而生粒粒,在講cheap野個topic(置頂的),都有媽咪推介左好幾隻missha產品,玉容散,deep sea water等等,你可以去o個個topic睇下~

大宅

請問妳用佢隻收毛孔精華有無效呀?

別墅

the face shop隻sleeping mask very good la

子爵府

真係幾好喎,,,,
我d皮膚係勁油,缺水,勁敏感....
用著唔啱用的會起粒粒,但呢一隻收毛孔精華好好呀~
如果你皮膚同我相近,咁我都推介你試吓!
pcshan 寫道:

大宅

咁但係收唔收到毛孔呀?
cameo 寫道:
真係幾好喎,,,,
我d皮膚係勁油,缺水,勁敏感....
用著唔啱用的會起粒粒,但呢一隻收毛孔精華好好呀~
如果你皮膚同我相近,咁我都推介你試吓!
[quote]
pcshan 寫道:
[/quote]

水晶宮

貓貓豬 寫道:
the face shop隻sleeping mask very good la

貓貓豬,

咁 LANEIGE 既 water sleeping pack 好d 定 the face shop 既好d

我試左 LANEIGE 既 sample, 效果都好好, 第二朝起身, 塊面眼尾位原本乾燥"鞋鞋地" 有改善喎
我仲諗住買 LANEIGE 添

thanks

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我都想知隻收毛孔精華有無用呀?水份gel夠唔夠水呀?唔該晒.

子爵府

我d皮膚係勁衰,又油又乾,冬天一到就甩住皮咁出油,,,,用著唔啱的,一兩日會起好多粒粒,,,,好煩的啊!我大部份cream都用唔到,我要搽d野係,一搽無耐就吸收晒,否則就起粒粒?
d人話laneige隻water sleeping pack好好,只有間中有人覺得佢水份未必夠乾性皮膚,但我用親都敏感,過夜唔洗諗,"full"半粒鐘都會起粒粒,,,,唉,,,,
~~~~the face shop~~~~~~~
toner~ice flower aqua toner($1xx),我用ok,第一日開始就無敏感!我只滴少少掌心輕拍面,幾好!
收毛孔精華~pore minimizer controlling essence($1xx),又係第一日用就無敏感,好快吸收,好爽,用完一定會再買!
水份gel~calendula watering essence($100),用左約一星期,但用左塊面有少少起粒粒,,而家搽好少,試驗中!
~~~~~missha~~~~
eye cream~intensive eye serum($48),黑眼圈唔work,但吸收快,好爽...佢可以搽咀,效果唔係一茶就潤晒的feel,而係感覺到"補水",我用左一星期,咀乾紋少左,早晚搽少少咀,效果比搽眼好喎,,,hehe~因為用量勁少,所以一支一定勁耐用!
LeeAnn'sMum 寫道:
cameo ,想請問妳用o個隻收毛孔精華,水份toner,同水份gel係邊條line,我都有興趣試下,我d皮膚都係外油內乾o個種,我驚住買錯~~
唔該晒

子爵府

其實我買時都諗買"收毛孔精華"定係"水份精華"~因我兩樣效果都想要嘛~
個sales姐姐話補水那一隻係無特別收毛孔作用,相反收毛孔精華係有補水作用~
我間中搽多d都無起粒粒,,,講真,我以前用過美容院產品都無咁o既驚喜俾我添啊~~~~~
個sales話,toner係俾水皮膚,精華係營養,而cream或gel係將呢d水同營養鎖住,,,,
pcshan 寫道:
我都想知隻收毛孔精華有無用呀?水份gel夠唔夠水呀?唔該晒.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至