意見反饋
義工

少年成長 今日: 11|主題: 14734

bb今晚開始自己瞓

子爵府

國民生產總值:12525

bb今晚開始自己瞓

好緊張呀~!好緊張呀~! 今晚阿囡開始同工人一間房瞓覺, 同我瞓左年幾啦, 真係好唔捨得, 不過為左佢成長都要咁做, 婆婆做話我點解要咁刻薄對個女,真係有苦自已知呀~!

頭先抱佢入bb房, 佢瞓係度, 跟住我講左個故仔, 佢又唔使我陪到瞓左, 仲俾我熄燈, good nite kss, 跟住仲刪門出來。

我同爸爸就係廳度等, 果然十分鐘後佢出來搵媽咪想玩, 跟住我話我抱住佢噯佢瞓, 佢話好, 點知唔夠兩分鐘佢話要搵工人,又入返去, 仲瞓上工人張床, 工人攪住佢瞓, 佢仲出聲叫媽咪出去

諗住唔通今次ok? 點知一分鐘後又出來, 原來咁次要poopoo, poo完之後佢話要我抱住噯佢瞓, 我就提佢等佢瞓著我會抱佢去bb房度瞓。佢話好, 跟住噯左10分鐘, 終於入睡, 我就抱佢入房, 放低佢既時候醒左, 出乎意料, 佢扭計, 轉個身, 叫工人一聲, 話同auntie一齊瞓, 又瞓著。

依家瞓到豬仔咁, 不過我都做定心理準備, 半夜要起身, 因為分分鐘半夜摸唔到我手臂or覺得張床唔同左又喊過。又回覆以前佢同工人瞓果陣, 三日唔埋兩日要半夜起身安撫佢。

唔知有無媽咪同我一樣同bb一齊瞓瞓下又俾佢自已瞓既呢? 分享下, 教下我呀。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

禁止訪問

國民生產總值:14130

醒目開學勳章

Re: bb今晚開始自己瞓

男爵府

國民生產總值:6305

我個仔3個月大就自己一個訓,當時有工人,但我無比過工人陪佢訓,我地想train佢獨立,而且實在聽到好多例子係當佢地大過,父母想訓練佢地自己訓時就好困難。

洋房

國民生產總值:284

mycathy,

我個仔而家都開始自己一間房瞓覺, 佢都係同我瞓左年幾啦, 我又冇咩唔捨得喎, 因為呢個都係佢成長過程, 就好似戒奶咀, 戒片一樣, 而家係戒同睡呀~!

我地之前因為用co-sleeping bed 所以成日可以一齊瞓, 佢仲要當我隻手係佢攬枕, 又成日碌過黎, 甚至當我個肚係枕頭,而家我地都未買兒童床都係裝返個床欄變回大bb床, 佢唔肯瞓係度, 要我係大人床講左個故仔, 熄燈, 等佢係大人床睡著先搬佢回自己房睡。

第一晚,佢瞓到半夜三點半,第二,三晚就瞓到半夜四點半, 佢會大聲叫"媽咪/爸爸出黎" :evil: ...跟住又抱回大人床一齊睡至天亮, 我期望佢會好似戒夜奶一樣越瞓越長可以瞓至天光.

你個囡係唔係已經成功地同auntie一齊瞓, 半夜有冇要起身? 希望可以同你繼續分享下, 有咩方法可以教下我。

子爵府

國民生產總值:12525

Re: bb今晚開始自己

hml,
我好唔捨得呀, 但個囡唔知點解咁獨立, 完全無喊無野。望住佢張床仔, 我果晚成晚失眠,
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

別墅

國民生產總值:943

CHKWAN 寫道:
My son now become 2.5 years old la... but still sleep with me... I like to sleep with him... more time to see him and take care him.. I like this way so much.. I dont like he stay with my maid for so many time...

me too. Mine is now 3 years old.

大宅

國民生產總值:2067

My son is now 3.5 years old, I want to train him sleep alone, but I love to sleep with him. What can I do???

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.