意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 4|主題: 31421

小產後食療

大宅

國民生產總值:3611

小產後食療

請問可吃什麼保一保?

Thanks.

洋房

國民生產總值:75

Re: 小產後食療

去找中醫睇,點解會小產。對証下藥,調理好身體,再接再勵!唔怕痛的話,針灸仲好。我都是過來人,仲傷心三次。BB依加好cute

洋房

國民生產總值:54

我的朋友最近都小產了, 個胎已經18週都保不到 :cry:
想問是不是要好像坐月一樣調理身子(進補,勿濕冷水...)?
吃什麼好? 需要休養多久?身體何時恢復?應該隔多久再懷孕?

男爵府

國民生產總值:7178

2019勳章

啲人話小產後要好像坐月一樣調理身子,所以食療同坐月一樣就得架啦!
醫生話來一次月經後已經可以再懷孕啦,不過如果可以既話最好等3次月經後先再懷孕啦!!

禁止訪問

國民生產總值:10761

洋房

國民生產總值:54

哪一個中醫好?我的朋友很怕吃中藥.以前來m成日痛,之前我們已經叫她先調理好身體再有BB,她又不聽
:cry:

複式洋房

國民生產總值:130

我已經第 2 次小產,剛出院,心情好差, 都唔明白點解會咁樣
第 1 次小產後相隔半年先懷孕, 唸住今次一定要小心 d,但都保唔住個胎, 醫生話 3次或以上就叫慣性流產 , 好難再生...

洋房

國民生產總值:75

8 Blueberry,
I ' m very understand your feelings . I also failed
three times. First, go to see chinese doctor and
find the problem. 保持心境開朗,不要灰心。好好調理身體!My BB 係六月出世。你都要努力 加油

複式洋房

國民生產總值:130

yanmommy,
thanks a lot! 我會加油的! 下一次我一定會成功的

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.