意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 9|主題: 85010

返工mami. 你地早上點埋身餵呀!

伯爵府

國民生產總值:16190

返工mami. 你地早上點埋身餵呀!

我剛剛開始返工.係公司就pump 奶.早上都會埋身餵..不過,小b 好多時都仲未瞓醒.係未正醒小b or 都係又佢瞓呢? 但係唔餵我怕愈來愈少奶. :-(

男爵府

國民生產總值:5925

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章

Re: 返工mami. 你地早上點埋身餵呀!

我囝囝每朝同我差不多時間起身, 所以我通常都唔需要特登整醒佢.
不過有時佢未醒, 我都會抱起佢餵佢. 只要抱佢埋身, 佢就算訓緊都會開口食奶, 呢 d 叫 "dream feeding"
早上我係邊餵邊泵的.

複式洋房

國民生產總值:300

我同monkichi一樣, 都係早上邊餵邊泵,好多時bb都係睡夢中食奶,佢食完又會瞓過,所以唔駛擔心整醒佢.

大宅

國民生產總值:4657

我阿B通常都早過我起身, 而且他是整晚冇停口, 不停食! 所以現在我很少在早上pump奶, 因為已經俾佢食乾食淨!

以諾BB 於2004 年3 月18 日出世, 歷歷細佬在2006年10月12日出世, 他們是天父賜我的寶貝! 一家四口很幸福啊, 真是在地若天呢!!

大宅

國民生產總值:2623

LoveYiLok 寫道:
我阿B通常都早過我起身, 而且他是整晚冇停口, 不停食! 所以現在我很少在早上pump奶, 因為已經俾佢食乾食淨!

exactly同我一樣呀, 早上想泵都無得泵, 比阿b吸乾吸淨lu~
Prudence is my Treasure. She was born on 04 Nov 2004~ p:-Dq

伯爵府

國民生產總值:16190

多謝各位. 咁我都放心早上餵一餵.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.