跳至

首頁
56789...10

尾頁

大宅

Re: 1113大食會

yoyobb:
我地係邊到等一齊入去元朗呀

大宅

bobosweet 寫道:
abs
我整炒米粉, 但係來到都凍左啦, 要喺你屋企炒返熱喎, 有無問題呀?

都冇問題 , 免得我話有問題你即刻轉去買西餅 , mui mui 係唔係啫

[size=xx-large]錯而能改 , 值得表揚

[size=x-large]我想喺度公開表揚mui mui , 佢當初誤入歧途 , 受懶惰蒙蔽 , 結果決定買西餅 . 但經過一輪自我反省之後 , 佢終於痛改前非 , 重入正軌 , 真係令各1113嘅參加者飲得杯落

子爵府

[size=small]♡abs,
你個衰鬼野呀!!!

[size=small]♡yoyobb, rabbit, himby and other mamis,
我都會搭西鐵入元朗呀...不過會O係南昌站上車囉,咁好唔好一齊O係西鐵站等呀??? ?-(

子爵府

[size=small]♡abs,
水唔水咁大隻字先???? :tongue:

大宅

abs,

我又去得嘛?好耐無見過你哋呀.
沈師奶

大宅

muimui, yoyobb, rabbit_chan:
咁不如係元朗西鐵站等喇, 好唔好

子爵府

歌利亞,
係咪反野呀????
歌利亞 寫道:

muimui, yoyobb, rabbit_chan:
咁不如係元朗西鐵站等喇, 好唔好

大宅

ivysum 寫道:
abs,

我又去得嘛?好耐無見過你哋呀.

please check pm!

大宅

muimui
我反咩呀????哈哈 :tongue: :tongue:

子爵府

mui_mui:
我呀都........... 霸左個"菠蘿腸仔"整都覺得簡單到唔好意思, 都決定整多樣啦! 所以妳個西餅-->煎餃子, 真係飲得杯落

rabbit:
我見餐單好小咸野食, 所以想整雜菜+菇類+肉絲炒烏冬! 不過又怕佢凍晒! 咁而家又可能會整"芒果布旬"! 兩者選擇中

侯爵府

yoyobb:
我要見識下你整的"芒果布旬"

珍珠宮

yoyobb
我覺得識整芒果布旬嘅人好犀利架, 因為我唔識丫麻, 如果你真係整芒果布旬, 記住帶埋花奶喎

子爵府

Please唔好咁大期望呀 食得落口已經叫成功架啦

侯爵府

yoyobb:
你好似仲未發覺有o的唔對路喎
"芒果布[size=xx-large]"

珍珠宮

霖格格
我係copy yoyobb果個架咋, 當時我都覺有d唔對路架喇 維比比唔會入來呢個topic架, 唔洗怕

[size=xx-large]

大宅

各位媽咪 ,

聽日就係喇 , 我都有啲緊張 , 驚招呼唔到 ...

希望你哋入黎嘅過程順順利利啦 ! 我好白痴 , 原本我畫咗張精美到不得了嘅地圖想喺小肥羊嗰日比大家 , 因為好多的士司機入到錦X都會迷路 , 條條街都一樣 , 但我又唔記得比你哋 . 所以你哋聽日等齊人上車前 , 打個電話比我 , 我會教你點同個司機講 . 我唔想續個send pm , 有我電話嘅媽咪記得帶個tel. no.出街 , 到時你哋打電話黎我先話個地址同前來方法比你哋聽 , ok ?

另外 , 新元朗中心個的士站唔係時時都有咁多的士喺到等客 , 所以你哋最好喺差唔多齊人嘅時候 , 就搵人去叫頭架的士嘅司機call定啲同行黎接你哋 , 免得喺到白等 !

最後 , 麻煩你哋各位聽日幫幫霖格格同盈b媽 , 佢哋單拖買飲品都幾吃力 , 尤其有男士陪伴嗰啲 , 唔該幫幫手

see you

子爵府

bobosweet & 霖格格:

bobosweet:
咁“奄尖”帶埋花奶??????? 答案: 哦

abs:
知道啦, 唔該+辛苦晒

子爵府

記住以下時間, 大家唔好遲到, 明天見啦

元朗站等報名處 (不見不散)
2:30pm (新元朗中心百老滙戲院入口等 , 請準時 !)

1) bobosweet
2) evon
3) yoyobb
4) sherin668
5) 霖格格
6) 盈b媽
7) OnOnKo
8) 歌利亞
9) BoBMa
10) rabbit
11) yamichuung
12) Mui_Mui
13) Himby
14) 豬媽

唔?元朗等?報名處 (請列名前來途徑 , 等我作出安排)
1)wendy_ho + angelsecond88

子爵府

隨了準時見外, 仲有記得帶備以下食物呀

是日餐單

1. himby --------------蒜茸炒雜菜
2. rabbit ---------------沙律
3. sherin --------------咖喱魚蛋
4. bobma ------------- 足料生炒糯米飯
5. wendy_ho --------- 鹵水蛋、豆腐及鴨腎
6. evon ----------------好味瑞士雞翼
7. angelsecond88 ---- 台式豬頸肉
8. yoyobb -------------菠蘿腸仔&芒果布甸
9. bobosweet ---------炒米粉
10. mui mui ----------煎餃子
11. yamichung --------零食
12. 盈b媽 -----------飲品
13. 歌利亞 ----------- 啫喱糖
14. 霖格格 -----------飲品
15. OnOnKo -----------芝士火腿三文冶
16. 豬比比媽媽 ------Tiramisu
17. anson媽 -----------

大宅

各位,