跳至

首頁

尾頁

大宅

引進固體食物

你地幾時幫BB食糊仔、粥仔呀?點食法?

聽講萬朝同嘉寶d糊仔比較好,不過萬朝唔係度度有得買。好多人話食雀巢米糊d便便會好硬,有無媽咪試過?

果汁呢?我老公打算遲d俾蘋果汁囡囡飲喎。

男爵府

好媽媽勳章

Re: 引進固體食物

dorisfung,
我就係呢兩日都俾雀巢洵洵試, 覺得好甜, 唔係幾想再俾佢
食, 雖然佢食到咭咭笑令到我好開心.
又係喎, 尋日洵洵 d ng ng 真係結左好多... 不過佢前日冇
ng ng, 所以我都唔知佢係唔係關糊仔事

大宅

我用匙羹挖過蘋果茸比bb食,佢都食架,仲嫌我手腳慢,係咁叫,催我快d再比佢食。

大宅

洵洵真係識食!

咁你諗住幫洵洵再試邊款?我想試萬朝呀,不過未搵到邊度有得買。

大宅

myrchan,咁快可以俾果茸BB啦?咁你個女食幾多?兩餐之間俾佢食?

男爵府

好媽媽勳章

dorisfung
唔知有冇試用裝呢... 我想睇下洵洵肯唔肯食先呀... 一陣佢
唔食就嘥晒啦

我之前都係俾雀巢既試用裝咋

大宅

我係萬朝會員,o岩o岩去荷花換左萬朝試用裝,咁我諗荷花應該有得賣卦,你地可以打電話去問下。萬朝糊仔有蕃茄魚味同芝士味。

大宅

我想問呢...我地係咪可以開始引進固體食物
因為我上星期同bb返健康院做綜合觀察時順口問姑娘,佢好大反應話唔好咁快,要到6個月大先得...而我睇嘉寶張catalogue都係咁講 ?-(

大宅

bobo媽,係健康院個姑娘話我知4個月可以試固體食物,不過我都見其他資料話6個月後先食,所以我都開個topic問下大家。

myrchan,我都係萬朝會員,乜有試用裝換?我尋日去過荷花,唔見有萬朝呀,唔通我睇漏眼 ?-(

男爵府

好媽媽勳章

myrchan
我都係萬朝會員喎, 點解我冇試用裝架

大宅

dorisfung 寫道:
bobo媽,係健康院個姑娘話我知4個月可以試固體食物,不過我都見其他資料話6個月後先食,所以我都開個topic問下大家。

myrchan,我都係萬朝會員,乜有試用裝換?我尋日去過荷花,唔見有萬朝呀,唔通我睇漏眼 ?-(

dorisfung,
好,咁就再睇下大家嘅意見先!
我都係萬朝會員,之前收到信去換試用裝,不過冇時間去,唔知依家仲有冇得換呢 ?-(

男爵府

好媽媽勳章

啱啱打左去萬朝問... 佢話我資料冇 update, bb 生日日期
仲係7/7, 所以未寄黎喎, 佢話就快會寄黎 ....

大宅

bobo媽,就係果封換領信,應該仲有架,快d攞埋會員證去換啦!唔駛親自去,叫人幫手換都得。

dorisfung & mchan89,唔知點解你地收唔到信呢?我入會時寫bb出生日期係9/7都收到。

大宅

你地收到會員證未呀?用會員編號可以登記成為網上會員添架。去下面條link度睇睇:

http://www.maeil.com.hk/aboutus_c.php

大宅

myrchan,唔該晒!

大宅

剛send左個email去萬朝,比埋呢條link佢地,希望佢地sponsor我地既X'mas Party,希望佢地有reply啦!

大宅

myrchan 寫道:
bobo媽,就係果封換領信,應該仲有架,快d攞埋會員證去換啦!唔駛親自去,叫人幫手換都得。

myrchan,
tank q~
等我快啲搵人幫手先.
之前嘉寶會員都有得換果茸同果汁,大家有冇換呢

大宅

myrchan 寫道:
剛send左個email去萬朝,比埋呢條link佢地,希望佢地sponsor我地既X'mas Party,希望佢地有reply啦!

希望希望希望希望希望

大宅

我之前睇資料, 4個月可以食米糊, 飲果汁, 其他野要 6個月之後先開始

bb 已經四個半月, 我叫左我 mama 今日俾 bb 試米糊, 晏 d 打番去問下 bb 食成點先.
我要學習做會笑的媽媽

男爵府

myrchan 寫道:

dorisfung & mchan89,唔知點解你地收唔到信呢?我入會時寫bb出生日期係9/7都收到。

我都有喎,係咪換奶粉果封呀!
我寫bb出生日期係8/7都收到呀!

首頁

尾頁

跳至