跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 引進固體食物

stella727ng 寫道:
我媽話用奶開會好甜,而糊仔本身都有糖,用滾水會好d.

我唔sure,但以我所知米糊係冇加糖,如果有果d應係奶米糊,因佢有本身出個牌子果隻奶加左入面,所以會甜!

大宅

HoWangMami 寫道:
咁我都唔清楚,可能係,如你想買我可以幫你買定,party果日比你,好唔好?

HoWangMami,
你真好人!不過盡量唔想麻煩你,我自己再搵下先啦!唔該晒!

子爵府

QutieBaby 寫道:
[quote]
HoWangMami 寫道:
咁我都唔清楚,可能係,如你想買我可以幫你買定,party果日比你,好唔好?

HoWangMami,
你真好人!不過盡量唔想麻煩你,我自己再搵下先啦!唔該晒! [/quote]

唔麻煩,如果你真係搵唔倒就話我知我幫你買啦!

大宅

我喺出面見到d糊仔成份有庶糖.邊隻牌子好介紹?thx!同埋食咗糊仔後會唔會唔食奶ga?我表妹個囡食咗糊仔後唔鐘意食奶.10個月都未出牙仔.唔知關唔關事?

大宅

我睇到世衛曼近發表的研究指應避免讓6個月以下的嬰兒進食任何含有穀類的食物,以免引致長大後容易敏感,咁米糊同奶糊是否含有穀類成份,另外,米糊同奶糊有什麼不同?我呀B的醫生叫我先比米糊呀B食,一個月後先好比奶糊佢食.

別墅

米糊同奶糊是否含有穀類成份? Yes
米糊同奶糊有什麼不同?米糊係自己加水或bb奶粉買的, 而奶糊係已經加入了奶粉出售.

我大囡都係6個月先開始試食自制粥仔, 之後因方便出街先食米糊.

Cheers,
Cindy

子爵府

stella727ng 寫道:
我喺出面見到d糊仔成份有庶糖.邊隻牌子好介紹?thx!同埋食咗糊仔後會唔會唔食奶ga?我表妹個囡食咗糊仔後唔鐘意食奶.10個月都未出牙仔.唔知關唔關事?

出牙仔同食奶一樣,個個唔同,我朋友囡囡都成一歲先出!所以應唔關事的!

首頁

尾頁

跳至