跳至
[2005年] 扭抱

首頁

尾頁

大宅

扭抱

如果你個BB換左片, 食左奶, 都仍然喊, 抱下佢就唔喊, 眼look look, 咁應該抱佢定唔抱佢呢?

別墅

Re: 扭抱

我會抱...bb仲好細, 需要安全感...所以我會抱抱佢...不過唔知會唔會縱壞呢 ?
[

子爵府

我會抱一陣, 跟住放低佢一陣.
如果再喊, 又會抱佢一陣, 又放低佢一陣.

但, 我係0係佢一喊抱佢.
咁樣, 佢肯自己玩下.

大宅

我會抱下佢既, "暗"佢訓...訓左咪先放番佢落床.....有時我都做哂所有野都喊, 我唯有抱下佢, 安撫下佢咁....

beeeee 寫道:
如果你個BB換左片, 食左奶, 都仍然喊, 抱下佢就唔喊, 眼look look, 咁應該抱佢定唔抱佢呢?

Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

大宅

如果無野做緊, 抱佢, "暗"佢訓唔係問題, 但又係驚縱慣佢要抱.

複式洋房

我會抱下佢, 佢就唔喊, 但有時佢一路抱就一路喊

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個B 都好扭抱∼仲要行住抱佢果種!
無辦法都要抱下佢....唔忍心佢喊!! :-(
姑娘話都唔怕話寵壞佢,因為佢地要安全感!

大宅

beeeee 寫道:

我個bb女呢日都係咁, 就算抱佢都會喊, 有時我都
無晒佢辦法, 都要抱住佢, 可以瞓到半個鐘, 否則
放佢落床幾分鐘又醒, 又要氹一輪先瞓到。

複式洋房

m9394pp 寫道:
[quote]
beeeee 寫道:

我個bb女呢日都係咁, 就算抱佢都會喊, 有時我都
無晒佢辦法, 都要抱住佢, 可以瞓到半個鐘, 否則
放佢落床幾分鐘又醒, 又要氹一輪先瞓到。 [/quote]

my son too. he sleeps less than 8 hours a day, so worry. :cry:

大宅

我個BB, "暗"極都喊, 俾佢食下人奶(佢自已決定食幾耐, 約5分鐘)就會靜晒, 唔知咁樣會唔會唔好呢?

有人話佢想搵D安全感喎~

禁止訪問

大宅

我個女都係咁呀.....要週圍行先至得...而家又越訓越小.....我今日成日既工作都係負責"暗"佢同照顧佢呀...

poohbb_hk 寫道:
我個B 都好扭抱∼仲要行住抱佢果種!
無辦法都要抱下佢....唔忍心佢喊!! :-(
姑娘話都唔怕話寵壞佢,因為佢地要安全感!
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

大宅

beeeee 寫道:
我個BB, "暗"極都喊, 俾佢食下人奶(佢自已決定食幾耐, 約5分鐘)就會靜晒, 唔知咁樣會唔會唔好呢?

有人話佢想搵D安全感喎~

我個bb無論為乜喊都好, 總之一俾個人肉奶咀佢,
佢就會收聲, 如果真肚餓就會啜到10-20分鐘,
否則不到5分鐘就會瞓著, 真係俾佢玩謝。

首頁

尾頁

跳至