意見反饋
義工
[2004年或之前] 你地bb有冇成日咬你???

男爵府

國民生產總值:8651

你地bb有冇成日咬你???

囝囝現時出了6只小牙, 初初出牙仔時鍾意成日咬野, 無論玩具, 衫仔, 手帕, 甚至咬你肩膊, 手臂. 唏!! 唔知係唔係牙痕, 家下鍾意失驚無時成日咬你, 我兩個膊頭咬到損, 有時仲咬到流血:-( :-( , 你地bb有冇咁情況???
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

禁止訪問

國民生產總值:25295

醒目開學勳章

Re: 你地bb有冇成日咬你???

男爵府

國民生產總值:8674

大廚勳章

我個仔都係咁呀 :-( :-(
買好多牙膠比佢都唔咬...只係鍾意咬人..
咬到人地瘀哂..特別係同佢玩玩下果時..
有次同佢玩玩下..我以為佢想鍚我..點知 :-( :-( :-(
比佢咬到塊面成個牙印.. :-( :-(

男爵府

國民生產總值:9089

都曾經試過,不過阿B每次咬人,都話唔準,久而久之就冇咬人.

複式洋房

國民生產總值:315

間中抱著她時,她會咬我的膊頭,有時同她玩,你坐在梳化,她會衝來咬你的大脾

大宅

國民生產總值:4256

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

我BB都有成日咬人, 最鍾意係突然走黎咬你,
佢仲鬼死咁HAPPY... :-( :-(

男爵府

國民生產總值:8651

me too !!

白海豚 寫道:
我BB都有成日咬人, 最鍾意係突然走黎咬你,
佢仲鬼死咁HAPPY... :-( :-(
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

國民生產總值:2331

冇wor...佢like玩囗水多d

男爵府

國民生產總值:6866

勁鐘意咬人
尤其是發脾4&同你玩的時候 ,細細啖咁將d肉扯出來.......嗚~你當堂會大叫“爽呀”

珍珠宮

國民生產總值:31506

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Vincent913 寫道:
係呀, 智程以前都試過幾次咬姐姐(印印). 佢咬人我地會好嚴厲咁同佢講唔可以咬人. 有時佢發脾氣的時候會想咬我, 佢烏到埋黎我feel到就即縮, so far都冇俾佢咬過.
bb而家咁細個我地要教佢唔好咬人, 如果唔係, 可能會好似我同事個仔咁, 而家兩歲都會咬媽媽:cry:.

男爵府

國民生產總值:9089

Vincent913 寫道:

呢頭話阿仔冇咬人,個頭就咬工人.......點知daddy話左幾下,就即刻哭.仲嬲daddy成個鍾.

複式洋房

國民生產總值:311

晴晴10個月大時最鍾意咬人,同佢洗口時趁機咬人隻手指,好大力,抱佢仲會咬膀頭,瘀左幾個牙印,家陣就少左咬人,係都好似同我地玩咁,我地作狀叫痛,佢會偷笑

大宅

國民生產總值:4929

峰峰都會咬人, 果日仲係學校咬同學添....咬到另一個小朋友損左! 不過係另一個小朋友無啦啦放隻手指入峰峰個口度...所以先發生呢件慘劇!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.