產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有問題請大家俾意見

如果有左幾時通知公司?但是我12月先結婚,到時大約4.5個月,請大家俾意見

大宅

2020勳章 2018復活節勳章

Re: 有問題請大家俾意見

可以即時通知公司啦!我果時10月有左, 1月先結婚!
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

大宅

有冇人知道你12月先結婚ya? 如果無人知你咪早d同公司講你有左law.
但如果公司知道你12月結婚, 而你個肚又唔係好大咪結左婚先講law. 而家有d人成7個月先知自己有左啦. 你有左4.5個月先講, 你都可以話你岩岩先check到架.

大宅

早D通知公司對你自己都安全D啦!現今社會好多人都是有左先結婚, 而你早已決定結緍,不怕比D"八婆" 講, D人心水清一樣可以計到的, 其實你可只同通知公司人事部, 並同佢地講怕BB未穏定, 叫他們保守秘密(一般都會做得到的), 而你自己決定同哪些同事講!

大宅

公司知道我12月結婚,打算4/11 派帖, 幾時講好??? ?-(

伯爵府

我都係有先結婚呀

我預計一月結婚

不過我仲未同公司講有o左呀,就算產檢都係拎大假先咋

首頁

尾頁

跳至