跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇BB食雪印或萬朝

我阿B係食安嬰兒, 但久不久就會嘔(唔係嘔奶, 因為帶胃酸沬), 近兩日d便便重有d稀, 之前問過護士, 佢話有可能奶粉唔啱, 因為安嬰兒內冇"胡蘿白素", 對BB腸胃吸收會差少少wor~~
所以想考慮轉奶粉, 有冇BB食雪印或萬朝, 好唔好??

洋房

Re: 有冇BB食雪印或萬朝

我bb本身食梗萬朝因為佢係廣華出世, 岩岩個時佢地用梗萬朝, bb半個月大時想同佢轉s26, 但發覺佢好難去大便 (去得好辛苦), 跟住食番萬朝, 又無事, 最近又試下轉a+1, 又試過嘔, 唔知關唔關奶粉事, 但食萬朝既時候so far都無咩事, 都唔知轉唔轉好? ?-( ?-( ?-(

大宅

pinguBG 寫道:
我bb本身食梗萬朝因為佢係廣華出世, 岩岩個時佢地用梗萬朝, bb半個月大時想同佢轉s26, 但發覺佢好難去大便 (去得好辛苦), 跟住食番萬朝, 又無事, 最近又試下轉a+1, 又試過嘔, 唔知關唔關奶粉事, 但食萬朝既時候so far都無咩事, 都唔知轉唔轉好? ?-( ?-( ?-(

S26出名熱氣難大便兼油質重
A+我B又係嘔..... 唉~~都唔知關嗟關奶粉事 :-(

複式洋房

什麼叫做"嘔"?純粹吐奶or?

我bb食A+暫時冇問題

大宅

我bb 食緊雪印,有時都會吐奶,好彩不是噴出來的那種,我個陪月話她這種吐奶係掃風掃得唔好所以才吐奶,佢通常如果邊睡邊吃就會好容易吐奶。雖然佢有吐奶,但重得好好,現在一個月多小小,已經重o左3.6磅。

首頁

尾頁

跳至