意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 2|主題: 27092

有冇BB食雪印或萬朝

大宅

國民生產總值:1199

有冇BB食雪印或萬朝

我阿B係食安嬰兒, 但久不久就會嘔(唔係嘔奶, 因為帶胃酸沬), 近兩日d便便重有d稀, 之前問過護士, 佢話有可能奶粉唔啱, 因為安嬰兒內冇"胡蘿白素", 對BB腸胃吸收會差少少wor~~
所以想考慮轉奶粉, 有冇BB食雪印或萬朝, 好唔好

公爵府

國民生產總值:27047

2019新春慶豚圓 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

Re: 有冇BB食雪印或萬朝

我囡囡出世就開始食萬朝到現在 5個月都OK
現在17磅 (中大碼)
面上沒粒粒 , 便便都OK
前面是絕路~希望在轉角

大宅

國民生產總值:4067

My baby daughter didn't like A# since birth. She starts to drink "Maeil" from 6 months till now (9 months). OK.

男爵府

國民生產總值:7245

mimichong 寫道:
我囡囡出世就開始食萬朝到現在 5個月都OK
現在17磅 (中大碼)
面上沒粒粒 , 便便都OK

me too ar.....我囡囡出世就開始食萬朝到現在 18個月都OK, 真係面上沒粒粒 , 便便都OK

侯爵府

國民生產總值:23818

好媽媽勳章

我個仔一歲,由出世至今都係食萬朝,一直都食得好好,
日日都有一至兩次靚便便,皮膚又白白滑滑,唔熱氣,
但o係9個月果陣,我唔知點解籮友痕走去同佢轉a+,
食o左一日之嘛,第日個嘴角就長滿粒粒喇,咁我咪轉
返萬朝囉,過一排又冇事喎...唔知關唔關奶粉事呢?
以前我有一個錯誤觀念,以為平o野一定唔及貴o野,
成日想轉奶粉,但依家我反而覺得人o地貴o既原因
係貴o係廣告果度,唔....總括而言,你o地覺唔覺得
日本同韓國人d皮膚都係白白滑滑,而d鬼婆就....
以上全屬個人見解,始終個個bb都唔同嘛...

複式洋房

國民生產總值:306

vanwy 寫道:
我阿B係食安嬰兒, 但久不久就會嘔(唔係嘔奶, 因為帶胃酸沬), 近兩日d便便重有d稀, 之前問過護士, 佢話有可能奶粉唔啱, 因為安嬰兒內冇"胡蘿白素", 對BB腸胃吸收會差少少wor~~
所以想考慮轉奶粉, 有冇BB食雪印或萬朝, 好唔好

我bb 15個月之前仲係全人奶, 跟住我試了很多奶粉他也不肯飲, 後來在這裡d媽咪教可給日本雪印, 他果然肯飲而且大便無問題, 面又冇粒粒, 至上個月尾給他試飲萬朝, (因日本雪印太貴$169 , 而且卓悅成日無貨。)他好鍾意飲, 但面就生了很多粒粒, 現在差不多2個星期粒粒還在, 但已好了很多, 我可能再觀察多一星期到, 如果沒有變好, 會轉回日本雪印(但也要等卓悅有貨先)。

大宅

國民生產總值:1199

多謝其位媽媽既意見, 我諗我曾try轉食萬朝, 因為阿B d 便便久不久帶濕同有粒粒, 覺得佢消化得唔好 :-(

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.