意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 241060

戒夜奶

複式洋房

國民生產總值:234

戒夜奶

BB 踏入兩個月, 日間不睡,晚上八点餵五oz奶後,準時九点睡到死豬咁.....零晨一,兩点才醒來...睡著吃得兩三oz....四点再醒來...大哭著,不吃或吃兩三oz再睡....已經個幾星期了.....
戒夜奶不是夜間睡得時間比較長嗎? 爲什麼BB深夜哭醒了而不吃, 而不是夜間睡得時間長了....?? 很累哦...有咩方法?

大宅

國民生產總值:2399

Re: 戒夜奶

你個bb重咁細,唔需要咁快同佢戒夜奶架,等佢自己慢慢黎啦,至於有時佢哭可能係發惡夢.抱下佢等佢有d安全感就冇事架啦. 如果你驚累,咪佢瞓時你又一齊瞓囉.咁咪唔會咁累囉.

複式洋房

smallping,

我都明白耍慢慢來,但BB是晚晚深夜都哭醒,只吃小小...已往不是這樣的...我白天又要返工, 我和老公都冇得訓...希望BB快D戒到夜奶啦.

:lol:

大宅

國民生產總值:3517

你都好過我呀, 我個b都有1個幾月, 佢日夜都2個鐘飲一次, 有時夜晚我起身2-3次, 佢次次飲3-3.5oz, 但好辛苦, bb唔係喊醒, 佢自然醒, 冇法啦.....

5歲~~

男爵府

國民生產總值:6071

did baby feel cold or get wet?

might not need to give milk, try to find out any other underlying reason? my baby would cry if feel cold / hot at night, once you settle, he would sleep again very soon......

洋房

國民生產總值:53

我個b同平常b唔同呢∼∼日頭唔中意訓覺.
晚上食左奶先訓,訓到咁上下,佢一醒,我就餵佢,
因為我餵人奶,所以好方便,等佢啜左一陣,佢又訓返,
幫佢打側身訓,咁就無同佢掃風(我係懶人
到佢滿月果晚,返到屋企就自動無再食夜奶,一覺
訓到天光喇∼∼
所以我覺得呢d要順期自然!!
?*???? •°∴°﹒☆°  ????•°∴°﹒☆° ° ??????★???????☆?????? ????*?????????????♂?☆ ??☆??????*??? ???????

複式洋房

sukikwan,
間直

洋房

國民生產總值:53

講開呢個問題,我都好怕我而家個囡囡出世後食夜
奶呢個問題..頭一個我都覺得好好彩,佢自己戒夜奶!
所以希望大家一齊努力啦∼∼
其實我覺得個b食埋夜奶,多一次咪仲好∼
起碼食得丫∼∼不過會辛苦自己∼∼
?*???? •°∴°﹒☆°  ????•°∴°﹒☆° ° ??????★???????☆?????? ????*?????????????♂?☆ ??☆??????*??? ???????

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.