嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

有帶BB去打水痘針既媽咪....

有帶BB去打水痘針既媽咪, 請問你地會唔會叫醫生寫番去針咭呢﹖

大宅

Re: 有帶BB去打水痘針既媽咪....

係要架. 我上次帶BB去打水痘針唔記得帶針咭, 比醫生問番我拿針咭, 我話冇帶, 佢仲叫我下次去醫務所時記得比番針咭佢填寫.

大宅

CHILLI_MAMA 寫道:
係要架. 我上次帶BB去打水痘針唔記得帶針咭, 比醫生問番我拿針咭, 我話冇帶, 佢仲叫我下次去醫務所時記得比番針咭佢填寫.

My case is the same with chillimama
My Dr. said this is important as some of the western country will need to see this when your kids need to study in the overseas.

子爵府

我都有寫,因為我諗以後有機會要check番的,還有恐防大大下忘記了幾時打的

禁止訪問

大宅

可以維持幾耐?

大宅

想請問幾時先至可以幫BB打架?因我個女而家太細(只得兩個月),如果而家打會唔會有問題架?另外係邊到有得打架
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

公爵府

畀面勳章

係要寫返係針咭架, 我果次都無帶, 醫生叫我下次帶去比佢mark 低, bb一歲就可以打架啦, 普通既診所都有得打!

洋房

我沒有填, 下次帶去醫生處請他替我填返, 多謝提醒.

首頁

尾頁

跳至