在職全職

跳至

首頁
12345...46

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇荃灣區的全職媽媽入來傾下啦 [part 2]

jk923 寫道:
candy:
你去完黎呀?

十月同十一月都去過各一次. 不過尋日有成十個人去, 都幾大陣容架. 如果有老人家或夠腳都可以打麻雀架.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

子爵府

candy,

咁搭公共交通工具方唔方便呀?

伯爵府

好媽媽勳章

Monogram 寫道:
candy,

要係天水圍西鐵搭的士去, 不過如果你識去流浮山, 可以係流浮山搭的士入去都得, 再唔係就楂車去, 一條直路後會見到牌寫上白泥.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

子爵府

CANDY_SAMSON 寫道:
[quote]
Monogram 寫道:
candy,

要係天水圍西鐵搭的士去, 不過如果你識去流浮山, 可以係流浮山搭的士入去都得, 再唔係就楂車去, 一條直路後會見到牌寫上白泥.[/quote]

明白,收到~~唔該晒~~

伯爵府

好媽媽勳章

尋日都釣左十幾條魚呀, 不過最後只係扲左黃獵倉同細輪去流浮山食, D魚係頭兩斤每斤$20.-, 之後每斤計$32.-

大宅

jk

我同亞囡報青衣曉峰園啓思呀,今日收到信,收咗啦!
e 间啓思校舍又新又乾淨,我哋都好鍾意,但每日得 15 mins英文堂,唔係好夠 lor
青衣宏福都收亞囡呀,我哋會揀宏福 :mrgreen:

大宅

Monogram

咁你屋企 d 地板有無浸濕呀?
原來你有工人,咁細B出咗世,有工人幫手,你就無咁辛苦啦 :mrgreen:

大宅

[size=x-large]請問有無媽咪屋企,有會所..
可以幫我地book嗎 ?

Xmas Party ~~
日期:18/12(日)
2)揀場地(租會所,叫到會)
3)找義工媽媽協助-
-holongma
-灝灝+cherry
-maycmhui
-樂樂&美儀
-ccpig

有興趣請報名:
1)灝灝+cherry --------2A+1B
2)holongmama-------2A+1B
3)llcathy --------------2A+1B
4)isywin --------------2A+1B
5)lovebbmom--------1A+1B(有可能放AIROPLANE架)
6)maycmhui----------2A+1B
7)怕醜草 --------------2A + 1B
8)樂樂&美儀-----------2A+1B
9)EC822--------------2A+1B
10) longbma----------2A+1B
11) WL ---------------2A + 1B
12) maisylong --------2A + 1B
13) ccpig -------------2A + 2B
14)1118c-------------2A +1B

子爵府

CANDY_SAMSON 寫道:
尋日都釣左十幾條魚呀, 不過最後只係扲左黃獵倉同細輪去流浮山食, D魚係頭兩斤每斤$20.-, 之後每斤計$32.-

嘩...咁都幾貴喎~~

子爵府

cheryl,

恭喜晒你呀~~囡囡兩間都收,又可以入到你地理想果間

屋企地板有濕呀,係浴缸一路滲出黎~~

係呀,我工人剛到3個星期,就係因為生第二個,屋企人又唔係香港,無人幫,所以焗住要請工人幫手呀~~家頭細務就比晒佢做嫁啦,自己就主力湊女同埋煮飯~~

子爵府

灝灝+cherry,

唔好意思呀,我屋企無club house嫁,幫唔到你呀~~

水晶宮

cheryl:
搵到心儀o既學校就好啦!恭喜!
Monogram :
咁地板無事丫嗎?

子爵府

jk,

好彩無事咋~~唔係又要煩多樣呀~~

多謝關心~~

大宅

謝謝各位呀 :mrgreen:
宏福收亞囡,我個心都定哂lor

monogram
你個工人唔駛煮飯,做少好多功夫,佢實開心c

子爵府

cheryl,

我唔知佢會唔會因為唔駛煮飯而開心呀,不過洗切都係佢做嫁,除非果樣野我第一次整,咁就會我自己handle切~~醃同煮就我自己黎啦,呢樣係我興趣,同埋煮飯比屋企人食係我應做的事,所以除左特別原因,否則我呢個煮飯婆的地位係無人可以代替既~~

大宅

monogram

講樣野你知,我開始鐘意煮飯啦
一直以嚟,亞媽都唔駛我入廚房,怕我阻住哂,加上我資質有限,到我結咗婚,又成日開OT,食飯盒多!
但而家做全職媽媽,迫住要自己住,覺得係責任,你講得啱,係應做的事呀 :mrgreen: 又想家人健康 d !
最近學你同 Honney 煮餸,老公讚我呀!佢話好食 tim!唔係得把口架,睇得出佢真係鐘意食,佢叫 d 朋友上嚟屋企飲湯呀 原來煮飯煮出嚟,家人鍾意食,會有好大滿足感架 :mrgreen:

大宅

各位靚mami,

大家唔好鬧我住.....自從返黎之後,我都一直做"跟得夫人"穿梭中港兩地...加上我同金生一個星期返兩日playgroup,搞到好似好忙咁... D時間成日都好似唔夠用咁.....

jk,

好掛住你~~~~個女呀....我又唔見咗電話呀....你可以打俾我或pm俾返我嗎?

子爵府

cheryl,

好開心聽到你話你越黎越鍾意煮飯同埋老公又好欣賞同食得開心~~ 見到佢地食得咁開心真係好滿足嫁,一家人開開心心咁食飯係好好的天倫之樂~~

子爵府

monbebe,

我地真係好掛住你呀~~見到你返番黎又點會鬧你呢~~

你忙還忙呀,有時間都上下黎傾下計呀~~

水晶宮

cheryl:
好開心你話鐘意煮飯,煮完後比人讚/食晒真係好有滿足感!但我而家住得近媽咪,所以做左懶豬,朗朗成日都叫我煮野比佢食嫁!
monbebe:
e~~我唔制呀!淨係掛住我個女! :-(
各位:
呢兩、三日我開始教穎穎食糊仔,佢肯食3,4羹,但我會努力的,呢個星期佢食奶都食多左,尋日係咁耐以黎食得最多o既一日,食左6餐,3個幾鐘就要食,全日食左31安,最緊要係一比佢就乖乖食晒,好開心呀!穎穎,加油呀!

首頁
12345...46

尾頁

跳至