自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB成日嘔, 點算好呀?????

我bb而家差不多9個月大, 佢以前咳只會作嘔, 係唔會真係嘔出黎, 而家一係唔咳, 一咳就什麼都嘔曬出黎, 不倫朝早第一餐奶或是睡覺睡到半夜咳, 總之都有一半以上機會會嘔出黎, 醫生話bb本身氣管敏感, 其實bb不是成日咳, 只是咳的時候好像大人喉嚨"恆", 要咳到唔"恆"為止, 所以我見到bb成日都這樣都唔知點算好, bb辛苦我又辛苦, 有無媽媽可以比d意見我呀! :-( :-( :-( :-(

大宅

Re: BB成日嘔, 點算好呀?????

有無媽媽可以教下我點樣做好呀???

大宅

我囝囝由出世至今(已兩歲半)都係一咳或"續"到就嘔返所有奶.飯出來,等於無食過.問過數個e生,都說他無問題,一路大會改善的了,事實是現在比BB時好了些.我還在床頭放定一個桶仔,方便接住..,不用做餐死的.囝囝自己有時叻到會自己走去垃圾桶或厠所嘔呢.
Just can say "TAKE IT EASY".

男爵府

mayleung 寫道:
我囝囝由出世至今(已兩歲半)都係一咳或"續"到就嘔返所有奶.飯出來,等於無食過.問過數個e生,都說他無問題,一路大會改善的了,事實是現在比BB時好了些.我還在床頭放定一個桶仔,方便接住..,不用做餐死的.囝囝自己有時叻到會自己走去垃圾桶或厠所嘔呢.
Just can say "TAKE IT EASY".

ME TOO

我囝囝出世至今3歲半添,成日一早都係咁,不過佢嘔都好,因佢嘔時連內裏D啖一齊嘔出

子爵府

畀面勳章

各位mama,BB如果睇過醫生冇問題,就不用驚,我個仔出世由我餵佢第一餐開始,一直嘔到7歲,初時都好驚,即使食咗幾個鐘頭後,就算笑吓或者咳吓,都會嘔翻出來,但睇過 醫生話冇事,只是胃淺容易嘔,咁我就再冇睇醫生,由得佢嘔完又食過,食完又嘔,一直嘔到7歲就唔再嘔,今年已經12歲,讀緊F1啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題