跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Rebecca 已經入左廣華醫院等生 BB 啦 !!

[size=large]報告 :

miumiu723 = Rebecca 已經入左廣華醫院等生 BB

由於, 佢子宮之前有 "沈" 啡, 所以未有陣痛, 見紅 & 穿水.
廣華醫院 D 醫生都要佢提早小小試生.

佢琴日入院, 子宮未軟. 琴夜塞左 1 粒藥丸. 今日子宮脛都係
未理想. 今晚, 佢要再多塞左 1 粒藥丸睇下佢聽日既子宮脛
開得 O 唔 OK.

醫生同佢講, 聽日會同佢穿水 & 吊催生水.
如果都唔 OK 就一定要開刀.

Rebecca 既 BB 會係 11月2日出世.

Rebecca 加油呀 !!! 我鄧妳都緊張埋一份......

Mandy

伯爵府

Re: Rebecca 已經入左廣華醫院等生 BB 啦 !!

頭先 Rebecca 講琴日係醫院度見到 D 媽咪作動
係咁叫痛 & 喊......佢話而家都好驚.....

Rebecca 唔好驚, 祝妳一切順利.
我地等緊妳返黎.....報喜 及 詳情.....

努力呀 !!!

mandy

大宅

Re: Rebecca 已經入左廣華醫院等生 BB 啦 !!

加油呀!!

大宅

好嘢, 又多一個媽咪生... 真係好緊張, 唔知幾時到我呢 !
加油呀

男爵府

嘩, 努力呀 Rebecca! BB都要同媽媽一齊努力呀!

11月會唔會日日都有人生呢?

男爵府

Rebecca,
我地等你個好消息啦,..
加油呀..我地支持你呀...
祝你生一個肥肥白白又健康嘅bb...

男爵府

Rebecca 同sirlam 都好似係睇余醫生嫁..

別墅

Rebecca,

嘩又有媽咪生,真係開心啦,祝小b健健康康,精叻活潑。

另外我想問 mandy 妳幫人報導,如果妳生小b 咁會唔有人幫妳報導一下,因為我都想知妳的情況。
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

伯爵府

Rebecca,
加油呀,祝小b健健康康。你一定得既。

子爵府

jenjen123 寫道:
Rebecca,

嘩又有媽咪生,真係開心啦,祝小b健健康康,精叻活潑。

另外我想問 mandy 妳幫人報導,如果妳生小b 咁會唔有人幫妳報導一下,因為我都想知妳的情況。

放心~~~~
我同stephy未生0既話就一定會會有~~~

伯爵府

咁又係呀,crystal、stephy係我地第一特派生b記者

大宅

Rebecca,
加油努力。

複式洋房

Rebecca,

好嘢,好嘢, 又多一個bb會出世,加油呀!

祝你生一個肥肥白白健健康康的bb.

伯爵府

好緊張丫, 日日都有喜事, 令人又開心又興奮.

睇住妳地個個都生得, 我都好想湊下熱鬧丫.

祝 媽媽+bb都健康.

公爵府

Rebecca,

努力, 加油,

祝你順順利利生個肥肥白白又健康既 bb

別墅

如果我生了向邊個報到呀
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

伯爵府

[size=large]Rebecca 今日順產生左個仔啦 !!!

[size=medium]第一個 11月份順產既媽咪

等我報告一下先 :
BB仔重 : 2.67 KGS
出世時間 : 9:30 AM

過程 :
琴日夜晚 11: 00 塞第 2 粒鬆宮脛藥
琴日夜晚 1:00 - 2:00 開始 "M" 痛佢話唔係好痛.
今晨 5:00 穿水 開始開到 1 度
今晨 6:45 開到 4-5 度
今晨 7:10 開始急屎...好急. D 姑娘話 "下" 咁快就那那林
...............推佢落產房
今晨 8點幾 姑娘話佢開得幾好, 應該 2-3 個鐘內會生到
到 9 點幾 BB 就可以出到世啦 !!!

全程佢話林尾個 2-3 鐘痛, 不過, 佢忍到. 唔係果 D 痛到
C 下 C 下 果隻.

佢叫我提大家 :
1. 可以的話...唔好聞氣..
....[我琴日都有提佢呢樣野, 因為我都覺得聞左會唔清醒]

2. 儘量放鬆, 加埋 arm 既呼叫法. 佢話 so " WORK "
....---> 快 & 好似唔係咁痛.

大家留意啦 !!! 直擊報導完畢 !!!!

Rebecca, 聽完妳電話. 妳把聲好精神呀 !!!
攪到我好鬼 C 興奮......

恭喜妳 !!! 妳多d休息下啦 !!!
我地等緊妳 BB ....D 靚靚相呀 !!!

MANDY

公爵府

Rebecca,

恭喜哂, 你好叻呀, 可以自己生到, 仲可以唔使聞氣添, 由 5 點幾(1度)到 9 點幾咁快就生到啦, 好犀利呀, 你真係她叻女呀

再恭喜哂 !!! 妳要休息多 d 啦

子爵府

可能我都係11月份生BB既關係, 每次睇到個subject有媽咪生左BB既直擊訪問時, 個感覺都好似有個女結婚出嫁咁開心呀, 唔知會唔會日日都有喜事辦呢

伯爵府

Rebecca [miumiu723]

Rebecca 真係好好彩....佢話唔係好痛 & 醫院比左間 2 人
房佢...佢話仲 "正" 過私家...真係恨 c 隔離... :tongue:

不過, 佢話下面會陰....聯線位好痛....可以話仲痛過作動.
行一步痛一下...

我問佢係米聯得太緊....
佢姑娘話比佢知聯得好好...就算緊, 埋口會好 D.

報告完畢 !!

MANDY

首頁

尾頁

跳至