跳至

首頁

尾頁

別墅

想請問你地o係邊度買BB野?

我諗住今次返香港睇下有咩正野買!
想請問你地...咩蓮花呀?o係邊度咁... :lol:
吾該晒!

男爵府

好媽媽勳章

Re: 想請問你地o係邊度買BB野?

外地媽媽,
蓮花 ....... 

荷花地址

不如到時約出黎 shopping 啦 ... hehe ...

大宅

Hi there:

其實我覺得o係日本既 akachan D 野仲抵買, In Hong Kong i would suggest you to go to Fa Yuen Street for a walk if you dont mind as there are always very crowd. BB clothes are of the first choice there.

You can also check "Jusco", there will be some 抵買 stuff ah. Also some 樓上鋪 are another alternatives. Concerning 荷花, the largest shop is in the Shatin Centre (but sorry, i am not sure, he he).

Hope this help and enjoy your trip la.

bbsweet

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

荷理活中心14樓都值得一睇, 不過地方唔係大.

我要學習做會笑的媽媽

子爵府

外地媽媽
荷花d野我有時自覺得佢唔抵買,如你唔介意真係可以去花園街買bb衫仔,有時佢地d qulaity仲好過係大公司買架!
不過如要買用具或食具咁,就真係要去公司買啦!

別墅

mchan89,

乜原来係荷花呀∼∼∼ (--!)
真搞笑!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
約出黎Shopping?時間就到既話都好woo! 不過若真係既話到時可能会同埋我老公...

bbsweet,

咦!你都知道尼道有Akachan woo!!! 我而家都係o係o個度買緊BB野。但就諗住睇下香港仲有無D正野、又平又実際Law!
Shatin Centre?OK、我会去睇下。「生橋」 ...咦!咁你係咪即係住o係沙田尼?我住o係馬鞍山woo!

MrsCLee,HoWangMami,

OK!我会去睇下架Lar!Thank you晒!!!
花園街都幾受推薦woo!不過驚吾驚人太多、帯BB去吾好尼?

大宅

我有張荷花VIP劵,20% off,31-12-2005到期,我自己好少去荷花買野,唔知果度有無咩抵買呢?其他媽咪有興趣一齊去買哎!果張劵買幾多野都得,但只可用一次。

外地媽媽,花園街好多人架,唔適合帶bb去,始終抵抗力弱,唔係到時病左,老公「鵝」你呀!(d 男人多數係咁...)香港人都係公民意識差d,見你抱住bb,咳既時候都係唔用手遮住,激c!!

大宅

外地媽媽,
原來你又係住馬鞍山o架?! 我都係啊!到時真係可以約你見下啊!我都有去沙田o既荷花同埋西田百貨買bb野,但都有去花園街買,因為真係平靚正!不過我都覺得去花園街唔係太適合帶埋bb去,如果有人幫你睇女就最好啦!

子爵府

外地媽媽
係呀,花園街都真係幾多人,所以最好唔好星期六日去,bb都唔好去呀,我每次都係放工自己去架!所以人多,不過買野比bb,迫d都要啦!
我最近都買左幾套冬天睡衫比bb,39元己經有一套,質地仲好好tim,反而我上次係千色店買,仲貴d,但洗左2,3次已經變形啦!

別墅

myrchan、

咪話香港人係咁、日本人都吾好得去邊!
照様o係我同BB隔離抽煙 有D仲懶有型咁邊抽邊踏単車! 我就講:「格好良くねぇ!」(意思係一D都吾叉型!)

QutieBaby,

咁好?咁我地咪可以一斉去Party Law??!
我一個人帯BB去旺角其実有D頭痛、搭火車応該係最好、但諗住先搭Taxi去火車站。
雖然香港会可以有人幫我睇住BB、但因BB食人奶、所以都行吾開架∼ 鬼叫BB吾肯飲奶樽咩∼∼∼ :cry:

HoWangMami,

係千色店買反而変形?真泪喪!
(個形容詞係咪激左D??:lol: )

係尼我想問各位媽咪係咪都已経識晒、知道晒D名架Lar?

大宅

外地媽媽,
party個日我老公多數會揸車,不如到時接埋你一齊去啦! :-P

大宅

外地媽媽,
pls check pm!

別墅

QutieBaby、

Pls check pm too!

子爵府

外地媽媽
我都係第一次參加,全部都唔知名架,反而認得d bb個樣lor!

大宅

外地媽媽
我上次都有去,但都唔可以記得晒其他媽媽d名,可能自己記人名係比較差,不過我諗dorisfung超強o既記憶力應該可以記得晒d人名!

check pm!

大宅

QutieBaby,嘻嘻,我記得你地,因為我重視你地呀!不過今次好似成四十幾個媽媽喎,有d難度呀!

外地媽媽,HoWangMami,到個日你就會覺得好好玩,因為你唔知個阿媽係乜樣,但係你只要望下個BB,就會話:「呢個咪係QutieBaby個女!」呢個尋人遊戲,非常好玩。

大宅

hi 外地媽媽:

"花園街唔係太適合帶埋bb去", totally agree, you better go by yourself, or you can 約埋其他mame bor.

Everytime i goes japan, i will be there - Akachan, ha ha ha.

bbsweet
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

dorisfung,
同意啊!同意啊!當你地見到個bb就係網上見到o個樣一樣,o個種感覺好得意o架!不過我無doris咁勁,通常我都係話:"你咪係阿邊個....究竟係邊個呢?...好熟喎! "

大宅

bbsweet ,
請問akachan係日本邊到有啊?

大宅

QutieBaby 寫道:
通常我都係話:"你咪係阿邊個....究竟係邊個呢?...好熟喎! "

首頁

尾頁

跳至