產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆 lyc28 的帖子

無錯,因為淨是餵奶粉距湊方便d啊嘛,尤其我宜家坐緊月,不過我都明距又要睇住我又要睇住阿b好累既
我都好想起碼餵到1歲啊,始終覺得bb食人奶會好d

大宅

畀面勳章

引用:回覆+lyc28+的帖子 無錯,因為淨是餵奶粉

原帖由 sheryl.lam 於 11-12-14 發表

無錯,因為淨是餵奶粉距湊方便d啊嘛,尤其我宜家坐緊月,不過我都明距又要睇住我又要睇 ...
食人奶真係好好,我bb末病過,發燒一日都自己好返抵抗力好好,你要加油

大宅

畀面勳章

引用:回覆+lyc28+的帖子 無錯,因為淨是餵奶粉

無錯,因為淨是餵奶粉距湊方便d啊嘛,尤其我宜家坐緊月,不過我都明距又要睇住我又要睇 ...
你泵出黎比佢地餵?我坐月時埋身餵,好方便,可以唔使佢地理。bb食完自己瞓。又唔使洗奶樽。

大宅

畀面勳章

引用:回覆+BabaTed+的帖子 同意,阿B真是可以啜

回覆 BabaTed 的帖子

同意,阿B真是可以啜完呢邊一陣又啜個邊,我以為距唔飽咋,因為通常bb食飽就訓嘎啦, ...
2個好耐,啜咁耐唔好,bb食飽係會自然離嘴。通常最多都係半個鐘。bb係咪食食下瞓著?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sheryl.lam+於+11-12-14+發表

原帖由 lyc28 於 11-12-14 發表
2個好耐,啜咁耐唔好,bb食飽係會自然離嘴。通常最多都係半個鐘。bb係咪食食下瞓著?

...
又寫錯,係2個鐘咁耐

複式洋房

要有信心啊!不要放棄!飲D湯水啦,我媽話無咩奶水,煲墨魚花生湯,記住係果D海味鋪賣的那些墨魚干那種,不是魷魚啊!!!

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

是啊,食一陣訓一陣

大宅

2019新春慶豚圓

吾洗怕,過來人經驗,首先每一小時食一次人奶,最小要絕半粒鐘,再格一小時再喂,如果食得好或之後好多奶,就可隔個半鐘或兩個鐘再食,但到時就要絕起碼九個字,如果食食吓訓左,就打吓腳仔等BB醒,記住BB個咀要包住個乳頭,係包哂才食到奶奶,BB包吾哂一會食吾到,二會整傷你個乳頭,好痛㗎,最後,你想夜晚有覺好訓,睡前比一支奶BB食,一來自己可以休息吓,二來吾知BB食吾食得飽,當補奶囉,重有,飲多些魚,木瓜湯,好WORK㗎

首頁

尾頁

跳至