意見反饋
義工

育兒好物 今日: 5|主題: 92839

跳至
和光堂奶粉有野送

洋房

國民生產總值:259

和光堂奶粉有野送

我之前同那間 "東西貿易" 訂左兩箱和光堂奶粉, 等左兩三個禮拜今日終於收到貨喇, 竟然發覺有外驚喜, 其中一箱隨奶粉送bb餅乾, 另一箱則隨奶粉送飲品, 不另收費. 以前我同其他公司訂, 若果有贈品的話, 有d會抽起將贈品另售, 或者要加少少錢, 但呢間公司竟然不另收費, 送埋俾我, 好抵, 我個b好鍾意食/飲.

我問過蔡太, 佢話和光堂成日都有野送, 不過佢地都唔知會日本0個邊會送d乜, 最衰屋企冇地方啦, 如果唔係趁依家有野送, 真係想訂多幾箱呀 !!

公爵府

國民生產總值:27742

Re: 和光堂奶粉有野送

xwt

您bb 帶嘅hello kitty glasses 好cute, 請問可以係那裡買 thanks.

大宅

國民生產總值:4719

xwt,

我囡囡又係食和光堂奶粉,每次都係re-on度訂,佢通常訂夠8can就送一盒旅行裝奶粉,如果去"東西貿易"會係幾多錢一can呢?包唔包送貨ka?

洋房

LUZERN : 我個女副hello kitty眼鏡係上年人地送嫁, 佢0係零食物語買, 不過唔知依家仲有冇 lu.

公爵府

國民生產總值:27742

xwt

謝謝您回應啊~上年啦~不過明天我都會去零食物語睇下先~

洋房

你可到佢地0既網址睇下, 佢地係用日元計嫁, 譬如今次我訂左一箱大仔, 一箱細仔, 用匯率7算計, 即係細仔 $154.2/罐, 大仔 $126.1/罐 , 每一罐送禮品一盒, 即一箱有8盒禮物, 所以我覺得好抵. 九龍區就免費送貨, 咁re-on 訂幾多錢呢 ??

洋房

唔記得加個網址添 ... http://www.etwhk.com/member4/baby/h_sale_info/dfn8978u39493u4.htm

大宅

國民生產總值:1998

好媽媽勳章

係唔係就噤打電話去就得~~~我呀囡都係飲和光堂大仔,而家re-on無貨呀~~~~ :-( :-(

大宅

xwt,

咁又真係幾抵wor!每一罐都送一份禮物,我係re-on訂細仔要$160包送貨,遲d囡囡轉食大仔la!之前我都係'東西貿易'訂咗goo'n尿片,而家都未送黎,我住係新界區所以要加多$50,唔知可唔可以再加訂呢?

我想問你bb幾時轉大仔ka?係咪食到9個月就同佢轉ka?

男爵府

國民生產總值:7415

各位mami,
想問下和光堂奶粉同其他日本牌子的奶粉有無分別架?因為我見個價錢好似平D,我又心思思想同阿囝轉日本奶粉,但又唔知轉邊隻,又聽人講明治&森永會食肥BB,雪印又有人話間廠係日本已經倒閉,而家改左係澳洲生產,所以想各位mami可以俾d意見&講下和光堂呢隻奶粉!因我對呢隻奶粉不太熟悉,唔該哂!

大宅

mandyyml,

我囡囡已經食咗和光堂四個多月la!so far黎講都食得好好,而且都重得好好,每日都有便便!而家7個月都有20磅

其實對我來講,我就覺得幾隻日本牌子都冇乜分別,之前我都曾考慮明治,但我諗過我地主要貨源來自網上訂,萬一網上冇貨,我就需要去citysuper、西田等等百貨公司買,但就賣成3佰幾蚊,和光堂就化算d,加上d人都話食咗和光堂都好好,所以就決定揀和光堂la!

複式洋房

國民生產總值:414

想各媽咪比d意見丫~
因我14號果個星期就生啦!!
聽你地講和光堂都好像唔錯咁呀!又無雪印果d咁貴!!我都想比bb試下呀!不過又唔知o唔ok!
咁我係咪最好買一罐帶埋去醫院先呢!
如係"東西"果度訂要幾耐先收到架?
同一罐可以飲幾耐架?
唔好意思!咁多問題~
[img][/img]

男爵府

國民生產總值:6760

Hi yan2978,

"東西"我打去問過,要成3個星期先送到貨呀!
好難講一罐可以飲幾耐,個個bb都唔同,尤其如果你將會餵人奶,真係一個月都飲唔晒1罐呀!我見議你都係買住1罐試下先,睇下bb夾唔夾呢隻奶粉,順便計下你bb1罐可以飲幾耐!

複式洋房

cheeriemama:
唔該晒呀!咁又係呀!試下先~
如果係出面係咪去日本公司(SOGO,西田....)買好D呢?大慨幾多$到呢??
要成3個星期呀!咁如果到時BB真係OK咁我就要HER HER聲訂左先啦~係咪呢!哎呀~第一次做媽咪好像好多野都唔識PLAN,我打算想比人奶BB飲,不過又唔知自己有無,所以想定比BB飲邊隻好囉~~
[img][/img]

男爵府

國民生產總值:6760

Hi yan2978,

你可以去re-on訂呀!佢o地11月7日至1月30日會做特價,到時你bb應該都已經出o左世lu!我開頭都係o係西田or永安買,囡囡食落OK就o係re-on訂,如果有貨2-3日就送到,最遲果次都係個半星期送貨,仲有一盒旅行裝送,出街用幾方便o架!

click here

複式洋房

cherriemama~
RE-ON快咁多架~咁到時真係可以係RE-ON訂啦~
唔該晒呀!等我上RE-ON個WEB睇下先~~
唔好意思呀!想問多樣野呀!
咁$173蚊果價係咪就係訂一箱個價來架?係咪特價個PRICE來架?
[img][/img]

男爵府

國民生產總值:7415

nganga 寫道:
mandyyml,

我囡囡已經食咗和光堂四個多月la!so far黎講都食得好好,而且都重得好好,每日都有便便!而家7個月都有20磅

其實對我來講,我就覺得幾隻日本牌子都冇乜分別,之前我都曾考慮明治,但我諗過我地主要貨源來自網上訂,萬一網上冇貨,我就需要去citysuper、西田等等百貨公司買,但就賣成3佰幾蚊,和光堂就化算d,加上d人都話食咗和光堂都好好,所以就決定揀和光堂la!

nganga,

唔該哂!我唸我決定食和光堂!我覺得最重要係阿b的便便ok!

大宅

yan2978,

其實你又唔需要急需買定奶粉,因為如果去政府e院,佢都會用返e院嗰d奶來餵ka!唔會特別同你開奶粉ka!我嗰陣時去威記生,佢地係食愛他美,之後出院我都係買反愛他美用來補奶粉,但過咗一星期囡囡已經轉咗做全人奶,餵咗囡囡三個月,因為要返工,所以就開始轉返奶粉,最初我都係買住一can來試吓,雖然好多人都話好,但始終未必個個bb都適合ka ma!之後覺得囡囡食咗都ok!所以最後就上網大批咁訂la!我囡囡通常一個星期食一can ka!
另外,如果re-on做特價就會平均$160一can,一次過要買8can,包送貨

mandyyml,

我諗你都係買住一can來試先,因為未必個個bb都適合ka!之後你試咗覺得bb又肯飲,d便便又ok!咁你就可以上網訂丫! 而家你bb係食緊乜野ka?如果轉奶粉要慢慢同佢轉ka wor!第一日同佢轉一餐,第二日同佢轉兩餐,如此類推,唔好咁心急丫!

複式洋房

NGANGA~
唔該晒呀!因我打算係法國生!而果日醫生又問我打算比咩奶粉阿B食!本來我係打算比香港奶粉比BB食既!後來係到又見各媽咪講呢隻唔錯!而我又覺個價錢唔太貴!咪問定大家囉!
你地真好呀!A THOUSAND THANKS~~
[img][/img]

大宅

哦!原來係咁!不過我都希望你可以試吓餵人奶la!雖然辛苦,但對自己對bb都會好好ka!

希望你生bb一切順利,生個健健康康,肥肥白白ge bb

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.