跳至

首頁

尾頁

大宅

臭b半夜食返夜奶, 點算呀!

臭b呢幾晚半夜3/4點都扭計, 食完奶就乖乖訓番.
我都叫99夜晚粥仔分開兩次比佢食臨訓前再比幾安奶佢食等佢接近訓覺時間都冇咁肚餓, 唉~ 叫親佢做咩野更係話唔好架喎! 今晚7點幾食完奶, 8點幾又比奶佢食, 有鬼用咩!

各位, 有冇辦法令我阿仔飽d ? (臭B一次過唔食得多架)

大宅

Re: 臭b半夜食返夜奶, 點算呀!

我記得初初幫Hugo戎夜奶時, 係用米水開奶比佢食的~會飽肚D抵得到天光喎~~

大宅

Kikokikovenus 寫道:
我記得初初幫Hugo戎夜奶時, 係用米水開奶比佢食的~會飽肚D抵得到天光喎~~

其實臨訓之前果餐奶我有+d糊仔入D奶度架! 不過呢排可能又"吽"牙訓得唔好所以半夜特別覺得肚餓. 佢扭緊果陣都好似好眼訓架! 但又唔舒服喎! 食完奶條氣先順d, 救命!

伯爵府

Hellomimi112,

早排塱塱都係咁,半夜扭計,食番支奶條氣先順D去瞓交.我上網睇,有bk mami教我比吳德物次塱塱飲,真係掂喎!!我餵了佢飲幾晚就無餵,佢都無再半夜扭計了,咁依家間吾中梗有喊下一兩聲,要我比奶咀佢啜.

大宅

我女女依幾晚都醒幾次呀!每個鐘就醒一醒,我o地要返工
,女女又要返學,大家都好辛苦嫁!唯有將佢

大宅

[quote]
superbaby2005 寫道:
我女女依幾晚都醒幾次呀!每個鐘就醒一醒,我o地要返工
,女女又要返學,大家都好辛苦嫁!唯有將佢

伯爵府

Hellomimi112 ,

我諗朗朗開始要食多d,可能佢真係吾夠飽.好似塱塱咁,佢都係無拿拿要加奶,依家佢餐餐比以前飲多一安奶奶,之前我吾知,佢都係咁扭同喊,食了奶,個幾兩個鐘又扭,原來係食奶,咁我先知佢係想加奶咋.

大宅

我個囡囡又係咁,已經幾個禮拜la!唔知係咪出牙仔令到佢咁樣,囡囡每晚9點幾就會扭眼瞓,之前嗰餐通常會6點幾7點食,但都唔係食得好多,只係食咗3-4安士,咁諗住臨瞓嗰餐9點幾再俾佢食,可以食完瞓覺,亦可以食得好d,點知都係食得唔係咁好,都係食得3安幾,之後就會隔兩個鐘醒一醒,自己玩完或拍吓佢之後會瞓返,當到咗4點幾5點,佢就會扭醒,要食支奶先再瞓,真係唔知可以點做?但如果佢9點幾嗰餐飲到6-7安士ge話,佢又可以瞓到7點幾8點先起身wor! ?-( ?-(
我好

大宅

Hellomimi112,我o地女女食o野都幾多嫁!
五點幾放學,爸爸燉o的湯佢飲(都有5oz),返到屋企,六點
幾就飲6oz奶,七點幾食一電飯+湯(今次就媽媽煲既)八點
幾就俾佢

大宅

[quote]
superbaby2005 寫道:
Hellomimi112,我o地女女食o野都幾多嫁!
五點幾放學,爸爸燉o的湯佢飲(都有5oz),返到屋企,六點
幾就飲6oz奶,七點幾食一電飯+湯(今次就媽媽煲既)八點
幾就俾佢

大宅

nganga 寫道:
我個囡囡又係咁,已經幾個禮拜la!唔知係咪出牙仔令到佢咁樣,囡囡每晚9點幾就會扭眼瞓,之前嗰餐通常會6點幾7點食,但都唔係食得好多,只係食咗3-4安士,咁諗住臨瞓嗰餐9點幾再俾佢食,可以食完瞓覺,亦可以食得好d,點知都係食得唔係咁好,都係食得3安幾,之後就會隔兩個鐘醒一醒,自己玩完或拍吓佢之後會瞓返,當到咗4點幾5點,佢就會扭醒,要食支奶先再瞓,真係唔知可以點做?但如果佢9點幾嗰餐飲到6-7安士ge話,佢又可以瞓到7點幾8點先起身wor! ?-( ?-(
我好

10點幾推醒佢食多次奶奶得唔得呀 ? 6/7點食得3/4安奶頂到4/5點已經好勁攞! 唉~ 半夜同bb糾纏好辛苦啊!

首頁

尾頁

跳至