跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2003年3月媽媽會 Part 32

yinma
re : 傷口發炎
我諗機會好微, 因開初幾日唔可以沖涼, 到埋口換咗防水膠布至沖得, but 幾耐換我諗睇人, 我前前後後成個月先可以沖, 因我天生埋口比效慢, 種死到有一邊線頭溶唔到, 食咗3星期藥幚手先得.

好在成個過程一d 都唔痛(宮縮/刀口), 係e院餵奶時d人以為我順產 同埋e + 條 la 都成4吋幾 :cry:

re : 改名
"click here"

別墅

oscarma
8-9 inches. . . so long?
i heard a bk mom, baby 9.9lb. . . with scar 7 inch!!
me. . . . 7lbs sth. . . 6 inch, already feel so long ar!!

yinma
發炎, 好少.... but pain 就會 longer time!!
& with a ugly scar on yr belly forever lor.

子爵府

2024年龍年勳章

喊晒話生咗2胎之後冇晒感覺...仲要下面傷口有肉牙..."咩"親都好痛!
==> touchwood 我就冇呢d問題...so far 傷口完全無事...但就係標尿呢樣嘢令我好困擾~~~ :-( :-(

依家陀緊bb, 佢壓住我膀光, 所以又開始有少少喇..唉~~~ :cry: :cry:

子爵府

2024年龍年勳章

7 仔..

scar 真係會好覺眼架...?? 因為我見有d媽咪又話冇事, 好正常咁嘅...所以先想搏吓 this time...

大宅

二代
要忍下口﹐遲d穩定晒﹐食小小又無防﹐不過凍O茶我有飲﹐ 日本咖喱飯我都有食﹐但魚生....就唔好la﹐我等到差唔多生得就去食左餐魚生﹐好和味。可以的話就多d休息。

yinma
我都係開力﹐傷口完全冇問題﹐但子官收縮就比上次辛苦好多。

男爵府

boss 返咗嚟好多嘢做呀!!!
追完message 又係時間放工 lu.....

DD,
re: "女子"
恭喜晒!!!

Rabbit,
re: SC information
Thanks for sharing!!

re:疤痕
我果條睇得唔多清楚, 可能冇4吋.

re: 宣道 interview
bblong ~ 14 Jan 11:00am

二代,
仲有見紅, 唔好咁粗勞呀!!!

hellohello,
真係嚇餐飽......

我上一胎都有類似經歷, 有晚去食法國私房菜, 又生海鮮, 又紅酒又白酒, 即晚肚痛, 第二日見紅, 仲以為m嚟, 跟住又冇喎, 過咗2日去睇醫生先知有咗......

大宅

bblong,
re:法國私房菜
唔~~~真好味!!!
re:真係嚇餐飽......
我到家陣都重驚驚地架...
快d過聖誕節/新年/復活節..6月中生得...

別墅

彥彥媽咪

scar 唔覺眼ga, 因為好低, near momo位甘制, wear bikini 都睇唔到.

有d 人會生肉牙, like me. . .好似條虫甘.
有d人唔會生, 好似條 line 甘.

depend on 肉地, eating things afterwards, & 護理.
for me , i think 肉地is the most important. . . . as 2nd b 我都好好 take care 佢, but still turned from line to worm (幼過 1st b 少少甘 lar)

what's yr decision? 半麻or全麻?
lei shu 好多都係半麻, including me!!

別墅

hello
wa. . . 真係嚇 c 人!!
你今次一定要小心, 小心 & 小心!!

大宅

no.7,
放心......
我今次一定會小心...小心...加極度小心架啦!!!

放工lu...Bye Bye!

大宅

re : lei shu 好多都係半麻
我係全麻架, 好服你地.....半麻...聲到都

hello , bblong
re : 上一胎
真係赫c .....e 次要小心d 啦!!

大宅

hellohello...
I don't want book book... please show me the real one!!! heheeeeeeeee!!!
btw, I noted your email... very nice!!!

2 doy & hellohello...
You two, please take good care of yourselves!!!

Davemum...
Congratulations... "Good"!!!

yinyinma...
re: chinese name
pls click!!!

大宅

2代,
為左細b著想, 你真係唔好抱煒煒........我今胎一抱完大面, 當晚/第2朝即見紅/啡.......萬試萬靈

benben, oscarma,
百花膠食完loo, 不過可能我個人好怕痛, 同埋聽好多人講都話唔痛, 所以我真係expect 開完刀係一d都唔痛, 可能我有d over-expectation

tungtungmum, 彥彥媽,
re : 半麻
其實又唔想像中咁恐怖, 因為當刻其實好緊張, 聽唔到d 刀劍聲mud 瀉, 而且個過程係超快, 到你聽到阿b 喊聲時已經太開心, 話之個e-生o係你下面做mud loo

彥彥媽, rabbit,
我生完大面都有些少失禁 (可能我地o個d 係大碼B), 好難頂, 所以今胎點都係開刀算...........但你要有心理準備, 上至e-生, 下至e-院姑娘, 麻醉師都會問你點解要開刀

oscarma,
千其唔好客氣, 最緊要係yu-ba真係幫到手.........食飯, 幾時都得喇

大宅

hellohello,
Congratulations

2 doy,
take care, must have more rest.

大宅

yuma
re : 刀劍聲
可能以前試過x 部麻做手術, 姑娘舖布漏gap, 聽到刀劍聲後有手指係身上按兩下, 就feel 到有一溫水(血)由前面流到背脊, 真係 , 其實....e 種手術之前做過3次都唔驚, :cry:果次之後, 一去手術室就振到不得了。到生彤彤時, 入到手術室蓋咗3張被, 係人都見到我振

男爵府

Morning~

0303 Part 33

首頁

尾頁

跳至