論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 我今月個26號預產期,是否要忍這個工人呢?

Monogram 寫道:
我都同意你換另一個工人,反正而家仲有時間換~~因為佢而家已經令你有好多不滿,到時你都唔會放心比個bb佢湊,同埋會有更多勞氣野發生。到時bb出世已經有好多野要做,仲要去看住佢真係好唔得閒~~

如果你真係諗住換就要快d action啦~~

洋房

咁0岩我又同你一樣 26/11預產期, 不過我仲又個女19個月大, 個工人又係唔識煮, 唔識都唔緊要, 教就得啦, 但自己又唔記住, 成日煮d野又唔熟先慘, 話完佢, 好幾日又衰番. 成日做野都好似發夢, 成日講大話, 做錯野又多多藉口. 我都曾經想換工人, 但係真係唔知點解, 最近無乜有湊過new born經驗0既工人, 就算有都好大年紀 (我得2X歲, 我驚請太大年紀唔聽我講).

依家都11月頭, 工人幾唔好都要忍, 如果唔係bb出左世冇人幫, 到時實比屋企人話死, 因為佢地個個都幫住個工人, 成日認為我要求太高, 咁洗碗唔乾淨, 煮野唔熟.....呢d都唔係佢錯嗎 ?? 佢地只話我唔識教, 個工人真蠢定扮蠢我就唔知, 但肯定佢明我講乜, 因為佢都做到, 只不過做好幾日, 跟住又失憶, 我都好驚我有產前/產後抑鬱症呀 !!

如非逼不得己, 我都唔想請工人呀 !!

洋房

身同感受,尤其喺奶奶,唔幫手淨喺kee kee gut gut 工人又扮曬嘢博同情,呢個時候D三姑六婆又入我位講我嚟助長個工人,真激氣!撑工人都唔撑我,都喺自己阿媽好D
With lots of loves....... Kristin :-D

大宅

Just fire her!!

I have the same experience 3 years ago as I going to give birth to my baby, my new maid is not doing what I want, just day dreaming. At that time I want to fire her but my husband insist to have her help me, so my nightmare starts after my baby born. I need to cook the rice for myself, boil the ginger water for my self and take a bath for my baby since the first time I ask her to take a bath for my little, she use cold water to bath him, quite lucky that I try the temperature water before that. So I fire her immediately, since I am doing all the thing by myself so why I need to pay for a useless!!!

大宅

meia, 3年幾前, 我生亞囡之前一日炒左個工人, 事前唔好比佢知, 最好叫埋agent上去睇住佢收野走, 因為佢地好多招數架, 你可能唔忍心再收留佢, 咁你重大件事。我同你既case都差唔多, 而且我印印黎左後我有產前抑鬱, 成日為少少野喊到收唔到聲, 所以o係我臨生前一日炒左佢, 我重記得佢走左o個日我好似大解脫咁, o個晚重同老公出去慶祝。

不過你要有心理準備, 我生完之後既生活真係好辛苦, 因為無人幫手, 不過可能個印唔走我重辛苦。你最好搵到個人o係你bb頭1, 2個月可以幫到你既人, 因為初頭無湊過b, 又無得休息, 身體復元真係差好多架。再唔係你試下搵陪月頂住先啦
該用戶已被刪除

洋房

我都認為炒佢~我都有這個經驗我在未生bb前印印又是同你我情況差不多~~~

我一邊向她的公司投訢再去辦重過請一個~在waiting的時間我去請家務助理~~錢是多了~但一定要換~~同埋最好你可以找到一些25-30yrs的工人~有氣力同不會太狡猾~~

good luck to you~~

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

xwt 寫道:
咁0岩我又同你一樣 26/11預產期, 不過我仲又個女19個月大, 個工人又係唔識煮, 唔識都唔緊要, 教就得啦, 但自己又唔記住, 成日煮d野又唔熟先慘, 話完佢, 好幾日又衰番. 成日做野都好似發夢, 成日講大話, 做錯野又多多藉口. 我都曾經想換工人, 但係真係唔知點解, 最近無乜有湊過new born經驗0既工人, 就算有都好大年紀 (我得2X歲, 我驚請太大年紀唔聽我講).

依家都11月頭, 工人幾唔好都要忍, 如果唔係bb出左世冇人幫, 到時實比屋企人話死, 因為佢地個個都幫住個工人, 成日認為我要求太高, 咁洗碗唔乾淨, 煮野唔熟.....呢d都唔係佢錯嗎 ?? 佢地只話我唔識教, 個工人真蠢定扮蠢我就唔知, 但肯定佢明我講乜, 因為佢都做到, 只不過做好幾日, 跟住又失憶, 我都好驚我有產前/產後抑鬱症呀 !!

如非逼不得己, 我都唔想請工人呀 !!

xwt,

全中,我屋企人都叫我忍. But the question is , why ? I work, I pay for her salary, and I still have to cook , to buy, to do all sort of things for that
maid

I have to work this Sat, this maid keep on calling my mobile while I was on the other line (business matter) and she did not leave voice mail. Ultimately, after some 5-6 times 奪命追魂 call, she could talk to me la.

She asked whether she could cook rice for her lunch and dinner (normally, we will not have dinner on Sat evening). It's just 12:00 noon. And my dear lady is thinking about what to eat...
I told her to cook whatever she like. When she cook for me, she knew nothing, when cooked for herself, she is Jamie Oliver.

I went home straight after work and taught her a good lesson. I told her to leave at once and I don't mind to compensate her 1 month cos I don't want to get angry everyday. BTW, I let her know that I don't mind to have no maid to serve me even I am now 9-month pregnant.... she asked for another chance.

I told her to log down what she done everyday and let me inspect. I have fed up with her and now I refrain from talking to her at all. I just don't want to have an angry baby.

My parents said I should be patient and teach her. The pt is she is not my daughter and why on earth I have to teach someone who never listen.

「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

洋房

meia : 真係好佩服你咁有勇氣, 不過講真...工人咁0既態度, 唔請真係好過請, 起碼唔使俾錢買氣受先啦 !! 我有兩件, 之前生個女請過陪月, 又係俾佢玩死, 對請工人真係好冇信心.

我依家唔知係咪產前抑鬱, 有好幾次俾佢激到自己失控咁喊, 希望bb出世後佢唔好再扮蠢, 如果唔係我實要跳樓死呀 !!

首頁

尾頁

跳至