自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

"暖爐" 好用 定 "暖風機" 好用呢?

我以前都係用暖爐, 我已經放盆水在身邊, 都好乾.
見到囡囡同我個咀乾到好慘, 就O黎冬天,
唔知道暖風機好唔好用呢? 會唔會無O金乾.

萬寧近來有得換"美的"暖風機, 唔知得唔得?
或者又無其他好介紹. thank you 各位.

男爵府

Re: "暖爐" 好用 定 "暖風機" 好用呢?

我兩樣都有用,但都係鍾意用暖風機,因為好快就全間房暖晒, 暖爐就慢好多. I use the Philips暖風機

複式洋房

linchan,

你會唔會開一晚, 暖風機 乾唔乾, 因為我囡囡有氣管敏感, 佢入冬, 就會好易冷到咳, 我好多時要開一晚. thank you.

民房

if for BB I preferred 暖風機, bcoz easily to adjust but 暖爐 always make surrounding air cool up quickly

別墅

我會睇
[img align=left]http://usera.imagecave.com/kae/e6.gif[/img]

男爵府

if use it in the bathroom, which one is better?

複式洋房

我會在睡房用, 如果用暖氣機 重洗唔洗放盆水呢?

男爵府

I perfer 暖爐, 二 條 暖 管 .

mamay 寫道:
if use it in the bathroom, which one is better?
http://www.flickr.com/photos/asas_family/sets/72157601057744979/

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

linchan 寫道:
我兩樣都有用,但都係鍾意用暖風機,因為好快就全間房暖晒, 暖爐就慢好多. I use the Philips暖風機

ME TOO, 暖風機快好多., 我用SANYO用左6年LU.
(係4合1, 有風扇, 暖風, ?濕同冷氣)

大宅

暖風機
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

洋房

暖爐

侯爵府

好媽媽勳章

暖爐
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

暖風機 warm faster but use more power

男爵府

minikelly 寫道:
linchan,

你會唔會開一晚, 暖風機 乾唔乾, 因為我囡囡有氣管敏感, 佢入冬, 就會好易冷到咳, 我好多時要開一晚. thank you.

I will not switch on the 暖風機 whole night, I'm afraid the 暖風機 will be over-heated but it's not very dry. In your case, I think you better take the 暖爐.... no choice!

大宅

你哋有沒有人換了萬寧那部暖風機,覺得好唔好用呀!因亞仔有鼻敏感,今年年頭看好了,但又怕冬天會反發,所以想換萬寧那部暖風機,想問下大家的意見,唔該晒!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我用2合一,有暖風出既暖爐
一部細size用左12年
一部大既用左6年
都係delonghi
very good

家電廣場 - 電暖爐

貨品編號: 11604998
名稱: 狄 威 龍 充 油 式 暖 爐 R030920V

原價: HK$1198.00
會員價: HK$1198.00

說明:
散 熱 面 比 傳 統 的 充 油 式 暖 爐 增 加 35%,暖 流 快 速 均 勻 地 傳 送 到 家 居 每 處 :

內 置 風 扇 以 加 快 送 暖 時 間

最 大 功 率 : 900/1100/2000W

3 段 熱 力 選 擇

操 作 按 鈕 及 指 示 燈

恆 溫 操 作 及 過 熱 停 機

備 滑 輪 及 內 置 手 挽 位

發 熱 片 數 量 : 9 片

尺 碼 : 43 (長) x 64 (高) x 16 (闊) (厘 米)

原 產 地 : 意 大 利

保 用 期 : 一 年

首頁

尾頁

跳至